24. mar 2018.

Naprednjaci disciplinuju TV Šabac zbog satire

Poverenik SNS-a za Šabac Aleksandar Pajić na konferenciji posvećenoj „neprimerenim sadržajima i uvredama na račun predsednika Vučića i drugih državnih funkcionera u emisiji TV Šabac „Dobar, loš, zao“ poručio je da su u stranci „bili dovoljno trpeljivi i pustili medije da rade svoj posao“, ali da će na kraju morati da podnesu tužbu.

Direktor TV Šabac Aleksandar Živanović ovakvu izjavu poverenika Pajića ocenjuje kao nedopustivu i zabrinjavajuću, uz pitanje da li to znači da od sada mediji više neće moći da rade svoj posao, te treba li to da shvate kao pretnju. On je naročito zabrinut što je jedna takva izjava izašla iz glave nekoga ko, pored povereničke, obavlja i funkciju pomoćnika ministra prosvete i apeluje da nadležni organi zbog toga moraju da reaguju.

Nenad Kulačin, jedan od autora i voditelja satirične emisije „Dobar, loš, zao“, koja se emituje na TV Šabac, kaže da izjava poverenika SNS Aleksandra Pajića da je „dosta trpeo i puštao medije da rade svoj posao“ upravo govori o njegovom stanju svesti. On navodi da poverenik SNS-a očigledno ne može da trpi slobodu izražavanja, te da je najveći problem sa šabačkim odborom naprednjaka to što nisu dovoljno edukovani.

– Oni očigledno mešaju pojmove „satirična emisija“ i „informativni program“. Svrha naše emisije nije da prenosimo vesti, već da na jedan satiričan način predstavimo građanima ono za šta smatramo da je važno – objašnjava Kulačin.

Marko Vidojković saglasan je sa kolegom da naprednjaci ne shvataju osnovni koncept demokratije i slobode govora. Za njega je najavljena tužba SNS-a čist fašizam i oličenje njihove antidemokratije. Vidojkoviću je drago što su uspeli da ih posle samo 44 epizode isprovociraju kako bi pokazali pravo lice.

– Svi mi trpimo od tog banditskog režima, a Aleksandar Pajić se sada našao da priča kako je on dosta trpeo „Dobar, loš, zao“. To što će on sada da nas tužaka samo pokazuje elementarno nepoznavanje pojmova demokratija, sloboda govora i satira. Neka nas slobodno tuži i pokaže šta ima, a ja ću ga lično naučiti demokratiji i pameti – naglašava Vidojković.

Zelenović: Slobodna TV Šabac smeta Vučiću

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović poručuje da ofanziva SNS-a na Šabac i sve što ima veze sa njim traje već šest godina, te da to za njega nije ništa novo. On ocenjuje da je TV Šabac privatna i nezavisna televizija, te da predstavlja pravi primer slobodnog medija, zbog čega je autoritarni režim Aleksandra Vučića vidi kao ozbiljnu pretnju. – Protiv toga se moramo boriti. Svi. Za slobodne građane, slobodne medije i nezavisne institucije – podvlači Zelenović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend