18. apr 2020.

Nedeljnik Vreme neće više slati pitanja mejlom Kriznom štabu

Zbog nemogućnosti profesionalnog rada u javnom interesu, redakcija nedeljnika Vreme je saopštila da odustaje od postavljanja pitanja elektronskim putem na konferencijama za medije članova stručnog tima za borbu protiv virusa covid-19.

Kako se napominje u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici nedeljnika Vreme, „praksa pokazuje da odgovori ne odgovaraju tačnom i pravovremenom infomisanju građana“.

Prema stavu Redakcije, ove konferencije za medije se takođe „instrumentalizuju za potrebe vlasti“.

„Sve zajedno je izuzetno opasno u vreme vanrednog stanja i pristajanje na ovakav odnos prema medijima je i pristajanje na dodatno gušenje medijskih sloboda“, zaključuje redakcija Vremena.

Podsetimo, redakcija FoNeta objavila je pre dva dana da neće postavljati pitanja elektronskom poštom, jer takav način komunikacije sa sagovornicima nije ni u novinarskom, niti u javnom interesu.

Solidarišući se sa FoNetom, istu odluku doneo je list Danas.

Novinari Insajdera na svom sajtu takođe su obrazložili zašto ne šalju pitanja, kako navode, čim je saopšteno da će pitanja biti postavljana isključivo elektronskom poštom, bez mogućnosti potpitanja ili zahteva za objašnjenje.

Saopštenje redakcije nedeljnika VremeZbog nemogućnosti profesionalnog rada u javnom interesu, odustajemo od…

Geplaatst door Nedeljnik Vreme op Vrijdag 17 april 2020

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend