27. maj 2022.

Novinari „Glasa javnosti“ u štrajku

Novinari i urednici portala i produkcije „Glasa javnosti“ obratili su se pismom u kome navode da im vlasnik Radisav Raja Rodić nije isplatio honorare od februara, a plate od marta

U pismu kažu i da im u ugovorima o radu ne stoji suma za koju rade, „a od njih se traži da rade smene od po 10 sati uz jedan slobodan dan nedeljno“. Dodaju i da „Radisav Rodić nije isplaćivao ni minimalac na račun niti izdavao obračun za plate što je zakonska obaveza poslodavca“. Navode i da svakom radniku koji najavi tužbu Rodić naglasi „da njega nije uspeo da uništi ni ministar Mlađan Dinkić a tek sada niko neće da ga pipne jer je on dobar sa predsednikom Srbije.“

Pismo je potpisalo 12 novinara i urednika „Glasa javnosti“.

Kako je za UNS rekla Dragana Đokić, šefica produkcije, oni su od 13. maja u 17 sati u štrajku. Neki od potpisnika pisma javnosti u međuvremenu su dali otkaz, a neki su dobili otkaz. Vlasnik, Radisav Raja Rodić kada su ga obavestili o štrajku rekao je da oni koji u ponedeljak 16. maja dođu na posao dobiće povećanje plate od 30 do 50 odsto. Za one koji ostanu u štrajku rekao je da „nema potrebe ni da dolaze na posao“. Dragana Đokić kaže i da ih je vlasnik optuživao za nepoštovanje radnih obaveza, a marketing firme za nedovoljne prihode koje „Glas javnosti“ ostvaruje. Ona dodaje da su mnogi otišli iz ove medijske kuće zbog neisplaćenih zarada, „a svakome je Rodić ostao dužan bar poslednju platu“.

Na navode da su zaposleni u Glasu javnosti u štrajku, Radisav Raja Rodić za UNS kaže da niko nije u štrajku, već da su to „foliranti“, a u stvari se radi o „diverziji i sabotaži“.

„Ja nisam dužan da plaćam sabotažu. Njihovi rezultati govore o njihovom radu. Oni ovo rade da prikriju svoje propuste u radu. Moji advokati pripremaju tužbu za opstrukciju i sabotažu zbog neizvršenih radnih obaveza protiv odgovornih rukovodilaca koji su ovo organizovali, a možda im je neko to i platio“, izjavio je za UNS Radisav Raja Rodić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend