10. feb 2019.

NUNS: Osuđujemo jezive uvrede i optužbe Milomira Marića protiv Gordane Suše

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje jezive uvrede i optužbe koje je o uglednoj novinarki Gordani Suši izrekao glavni urednik televizije Hepi Milomir Marić i poziva Savet REM-a da prema tom mediju preduzme odgovarajuće mere zbog kršenja zakonskih normi.

NUNS u današnjem saopštenju ukazuje da je Marić grubo zloupotrebio poziciju glavnog urednika televizije sa nacionalnom frekvencijom kako bi se osvetio Suši zbog kolumne u listu Danas u kojoj ga je kritikovala u vezi sa emisijom „Ćirilica“ u kojoj je gostovao Aleksandar Vučić.

– Svoj bes zbog kritičkog stava novinarke Marić je demonstrirao uvredama i optužbama protiv njenog pokojnog oca i pokojnog supruga, dovodeći i nju u direktnu vezu sa njihovim navodnim zlokobnim i zločinačkim radom. Poruke da je otac Gordane Suše bio „najveći udbaš“, te da je njen muž kao „najviši funkcioner saveznog SUP-a“ uz njeno sufliranje „određivao koga će Arkan da ubije negde u inostranstvu“, očigledno su upućene sa ekrana kako bi se novinarka zastrašila i javno diskreditovala. Istovremeno, poruke predstavljaju opasno targetiranje Suše kao mete zbog njenog kritičkog stava o aktuelnoj vlasti i njoj naklonjenim medijima i novinarima, kaže se u saopštenju NUNS-a, koji podseća da je Suša zamerila Mariću što „nije nijednom odreagovao na Vučićeve, najblaže rečeno, brutalne laži, počev od toga da je sve pobunjene građane izjednačio i ponizio pod simbol vešala, preko prebrojavanja i omalovažavanja da ih je više bilo u protestima pokreta ‘Ne davimo Beograd’, pa do sedam puta zaredom upotrebljene reči „kurva“, ne pominjući da su takve reči upućivali članovi njegove partije opozicionim poslanicama u parlamentu a koje nikada nije uzeo u zaštitu”.

Suša je u istom kontekstu pomenula da je Marić stalni glasač SNS, čime se on u pomenutoj emisiji pohvalio Vučiću, a što predstavlja direktno kršenje novinarske etike – kaže se u saopštenju NUNS-a.

2 komentara za: “NUNS: Osuđujemo jezive uvrede i optužbe Milomira Marića protiv Gordane Suše

 1. shule 1

  UTA-TA … !!! Saopštenja su sve „prizemnija“ i primerenija kafanskim šatorima.
  I jedna i druga strana su PLITKE i bezlične. Pitat ćete se odakle BELI listići , da … !!!?
  NUNS i ostali , prvo treba da počiste u svom dvorištu i da rade posao za koji su dobro nagrađeni… a tek potom da izađu u javnost.

  11. феб 2019. at 11:21
 2. Srdjan

  Meni se čini da će se ovo Udruženje pokazati kao veoma zavisnim.

  14. феб 2019. at 18:33

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend