19. apr 2022.

Marić: Srpski gledaoci su odlučili da Hepi nema konkurenciju

Na pitanje da li će TV Hepi konkurisati za nacionalnu frekvenciju, glavni urednik ove televizije Milomir Marić odgovorio je potvrdno. S obzirom da ova televizija već ima frekvenciju sa nacionalnom pokrivenošću, a da je N1 najavio učešće na nedavno raspisanom konkursu REM-a, pitali smo ga da li smatra da im je ova televizija konkurencija.

Foto: Medija centar Beograd

– Ma, kakvi. Srpski gledaoci su odlučili da nam oni nisu konkurencija. Ajd ćao – kratko nam je poručio Marić, prekinuvši vezu za dodatna pitanja.

Savet REM-a raspisao je prošle sedmice javni konkurs za četiri dozvole za televizijsku nacionalnu frekvenciju, a trenutno pravo na nacionalno pokrivanje TV signalom u Srbiji imaju četiri televizije: Pink, Hepi, Prva i B92 u vlasništvu trojice biznismena: Željka Mitrovića, Predraga Rankovića Peconija i Srđana Milovanovića.

Ove frekvencije se obnavljaju na svakih 10 godina, a REM nije pojanio zašto nije raspisan konkurs i za petu frekvenciju, odnosno za mesto koje je izgubila TV Avala.

Vlasnici Pinka i TV Prve, odnosno B92, Željko Mitrović i Srđan Milovanović, potvrdili su za Danas da će njihove televizije učestvovati na raspisanom konkursu za nacionalnu frekvenciju.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend