22. feb 2023.

Osuđen zbog pretnje dopisniku Danasa iz Zaječara

Danas je u Osnovnom sudu u Zaječaru, u ponovljenom procesu, okrivljeni Petar Stojković, zbog pretnji dopisniku Danasa iz Zaječara, osuđen prvostepeno na šest meseci zatvora u kućnim uslovima, uz zabranu prilaska oštećenom tri godine.

Foto: Privatna arhiva

Sud je doneo presudu, u kojoj je okrivljenog Petra Stojkovića, osudio na šest meseci zatvora u kućnim uslovima, uz zabranu prilaska oštećenom na tri godine, saopšteno je danas.

Na ovu presudu, pravo žalbe ima, kako Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, tako i okrivljeni i oštećeni.

Podsećamo, da je Osnovnom sudu u Zaječaru, 6. jula prošle godine osudio Petara Stojkovića, zbog pretnji dopisniku Danasa iz Zaječara, na osam meseci zatvora u kućnim uslovima, uz zabranu prilaska oštećenom tri godine, ali je 10. novembra prošle godine, Viši sud u ovom gradu ukinuo prvostepenu presudu Osnovnog suda, kojom je Petar Stojković oglašen krivim, i vratio proces na početak.

Takođe podsećamo, da su novinaru Miljku Stojanoviću, dopisniku Danasa i Zaječara, 12. marta prošle godine, nakon teksta o Ukrajincu koji je izbegao iz Lvova, upućene pretnje smrću preko društvene mreze Fejsbuk.


E. D.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend