26. nov 2018.

Pančevo Si Ti: Koordinator SNS-a Malović povukao tužbu protiv Živkovića

Branko Malović, koordinator Srpske napredne stranke za Južnobanatski i Podunavski okrug i potpredsednik Izvršnog odbora ove stranke, povukao je tužbu koju je podneo 15. oktobra ove godine protiv novinara portala Pančevo Si Ti Nenada Živkovića.

Malović je tužio Živkovića zbog teksta „Kakve kazne čekaju naprednjake, kad prođe nji’ovo (izvodi iz buduće istorije)”, te je za nadoknadu nematerijalne štete zbog „pretrpljenog duševnog bola“ tražio 500.000 dinara.

Živković je, kako navodi redakcija sajta Pančevo Si Ti, u Osnovnom sudu u Pančevu preuzeo rešenje kojim se utvrđuje da je Malovićeva tužba povučena, na osnovu podneska punomoćnika tužioca Dušana Stojkovića iz Ortačkog advokatskog društva „Stojković” iz Beograda.

Redakcija sajta Pančevo Si Ti smatra da odluka koordinatora Malovića da povuče drugu tužbu od dve koliko ih je do sada podneo protiv Nenada Živkovića, predstavlja malu, ali značajnu pobedu u odbrani slobode izražavanja u Srbiji.

„Ta činjenica neće ni na koji način umanjiti našu spremnost da i dalje pišemo o društvenim anomalijama i problemima, nepravdi, uništavanju društva i apsolutnoj kontroli koju aktuelna vlast u Srbiji pokušava da uspostavi, niti će oslabiti kritiku političara, funkcionera, uopšte javnih ličnosti uvek kada njihovo ponašanje, izjave, odluke i činjenje ili nečinjenje narušavaju javni interes i opšte dobro i ugrožavaju prava i slobode najširih slojeva stanovništva ili neke sasvim male i diskriminisane društvene grupe“, kažu u redakciji pančevačkog sajta, te ističu da će se, kao i do sada, rukovoditi temeljnom vrednošću etike profesionalnog novinarstva: da su činjenice svete, a komentar slobodan.

Živković je ranije za Cenzolovku izjavio da je na tom sajtu objavio sam o Maloviću objavio čak 22 teksta, ali da je tek zbog testa „Partijska država + proveren kadar = naprednjačko vladanje” odlučio da ga tuži.

On je istakao da je siguran u to da je cilj tužbe da se izvrši pritisak na portal za koji piše.

 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend