24. jul 2023.

Pokrenut nadzor nad Višim sudom u Vranju zbog nestanka predmeta u postupku protiv Dejana Nikolića Kantara (VIDEO)

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je pokrenulo nadzor nad radom Višeg suda u Vranju zbog, kako kažu, medijskih natpisa o nestanku spisa žalbenog predmeta u postupku koji se vodi protiv Dejana Nikolića Kantara.

Kako navode u saopštenju, nakon izjašnjena predsednice suda Ministarstvo će preduzeti „neophodne mere imajući u vidu okolnosti slučaja“.

„Napominjemo da je predsednica Višeg suda u Vranju podnela krivičnu prijavu protiv NN lica u vezi sa spornim događajem i da Visoki savet sudstva i Vrhovni sud takođe preduzimaju mere iz svoje nadležnosti“ dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, osnovni sud u Vranju doneo je presudu krajem juna kojom se Dejan Nikolić Kantar proglašava krivim i osuđuje na 18 meseci zatvora zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice OK Radija, kao i Svetlane Ivanov, zaposlene u ovoj medijskoj kući.

Izvršni direktor Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić zatražio je u petak od Višeg suda u Vranju zvaničnu informaciju da li je nestao predmet u kojem je Dejan Nikolić Kantar osuđen zbog ugrožavanje bezbednosti novinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend