01. feb 2021.

Policija procenila da Jelena Zorić nije bezbednosno ugrožena

Policija je utvrdila da nema dovoljno informacija koje ukazuju da je bezednost novinarke N1 Jelene Zorić ugrožena. Novinarki TV N1 je u prisustvu advokata to saopšteno u sedištu MUP u razgovoru s generalom Slobodanom Malešićem, koji je i član novoformirane radne grupe za bezbednost novinara.

Novinarki N1 je rečeno da je izvršena detaljna provera u kooordinaciji sa svim službama bezbednosti, te da su sve jednoglasno zaključile da ne postoji opasnost po nju.

Podsetimo, N1 je tražio procenu bezbenosti novinarke Zorić pre mesec dana, posle poruka koje joj je preneo Svetislav Bojić, branilac prvooptuženog u slučaju Jovanjica.

Tada joj je Predrag Koluvija, optužen za proizvodnju oko četiri I po tone marihuane, preko branioca preneo da je, citiramo: „Moli da bude precizna u izveštavanju, pošto je Predrag Koluvija pošten čovek i veliki vernik, evo on meni kaže kad sam išao da ga posetim Zorićka me uništava i rastura njenim izveštavanjem, ali se ja Bogu molim za njeno zdravlje, kao što se molim i za zdravlje tužioca Saše Drecuna i ovog što ga je uhapsio, Slobodana Milenkovića“.

Bojić je, Jeleni Zorić, između ostalog, rekao i da nije dobro prošao „ko god se o Peđu ogrešio“.

Dan kasnije, 29. decembra, na istom mestu nakon ročišta Predragu Koluviji, advokat Bojić je ponovo prišao Jeleni Zorić i rekao: „Zamalo da Peđi danas bude ukinut pritvor, a Peđa te je puno, puno pozdravio“.

Nakon toga su advokati N1 je zatražili od policije da proveri da li je Jelena Zorić ugrožena, a današnjim saopštavanjem procene policija preuzima odgovornost ako se išta dogodi Jeleni Zorić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend