19. apr 2017.

Ponovo mahanje fotografijama u Skupštini, sada i Rističević proziva novinare

„Evo je Antonela Riha na protestu, krenula da kupi gladiole pa se tu zatekla“, prokomentarisao je na današnjem zasedanju u parlamentu poslanik Marijan Rističević, mašući fotografijom novinarke, istom onom koju je pre nekoliko dana pokazivao i šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović. Prozvao i Nedima Sejdinovića.

Poslanik Marijan Rističević pokazuje fotografiju novinarke Antonele Rihe; Foto: Youtube screenshot/ ParlamentSrbija

Poslanik Marijan Rističević pokazuje fotografiju novinarke Antonele Rihe; Foto: Youtube screenshot/ ParlamentSrbija

Na burnoj sednici u nastavku prvog redovnog zasedanja Skupštine, Rističević je imao primedbu da su opozicioni poslanici „preuzeli vođenje sednice“ nakon obraćanja poslanika DS-a Balše Božovića.

Potom je počeo da pokazuje fotografije koje je pre nekoliko dana pokazivao Martinović, na kojima su snimljeni novinari, aktivisti, opozicioni političari i njihova deca na protestima, sa argumentom da su protesti politički, a ne studentski.

„Svaka čast običnim studentima, al’ ovde ima i neobičnih. Novinari, oni organizuju proteste, zovu na proteste, učestvuju na protestu, izveštavaju. Evo je Antonela Riha. Krenula da kupi gladiole, pa je zateklo“, komentarisao je Rističević.

Pokazao je potom i montiranu fotografiju koju je na svom Tviter nalogu objavila Jelena Maćić, na kojoj je patrijarh Irinej sa zečijim ušima, i odštampan post Nedima Sejdinovića, predsednika NDNV-a, zbog koga mu je prećeno smrću.

„Na kraju, čestitka koju su nam uputili sa zečijim ušima na patrijarhu, i od gospodina Nedimovića (Sejdinović, prim. aut.), jednog od organizatora protesta: ‘Srećan Veliki patak svima koji slave’. Na sreću, nije uvredio neku drugu versku konfesiju, ali s tim u vezi ubuduće pazite, gospođo predsedavajuća, kako nastupaju i kako preuzimaju sednicu poslanici opozicije“, završio je svoje izlaganje poslanik vladajuće koalicije.

On je, mašući fotografijama, pokazao i onu na kojoj je sin poslanika Zorana Živkovića, koju je javnost već imala prilike da vidi u Martinovićevom nastupu, kao i jednu na kojoj je nepoznati mladić koji pije iz flaše, uz komentar:

„Ovo su takođe ti studenti, malo su prebaždareni, karburatori veliki kao kod tristaća, e to su prijatelji Balše Božovića. Meni to liči ne na rušenje vlasti, nego na rušenje države, i mi smo tu ne da branimo vlast, nego da branimo državu“, rekao je on.

Ovakvo ponašanje u Skupštini su ranije, nakon sličnog istupa Aleksandra Martinovića, osudili kako opozicioni političari, tako i novinari, dok su novinarska udruženja ocenila da je ovakvo ponašanje poslanika vladajuće koalicije, i to u parlamentu, crtanje mete na čelo novinarima.

Martinovićev istup tada je osudio i budući predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz komentar da je prozivanje tuđih porodica nefer, što je u redakcijskom komentaru lista Danas ocenjeno kao „kobajagi izvinjenje“.

3 komentara za: “Ponovo mahanje fotografijama u Skupštini, sada i Rističević proziva novinare

 1. svetlanast.

  Prostackim ponasanjem Marjan Risticevic /skoro pa pobednik rijaliti programa Farma/ je od SNS vlasti dobio da „vodi grupu prijateljstva Skupstine Srbije sa Vatikanom“! Reprizom NASTUPA koji je vec imao Aleksandar Martinovic sa fotografijama ucesnika protesta, Risticevic se verovatno kandiduje za buduceg premijera. Vuciceve „osude“ takvih postupaka su lazi, kao i sve sto taj covek govori. Prostakluk i lazi su oruzje AV i SNS protiv normalne Srbije.

  19. апр 2017. at 22:37
 2. radica petrinic

  Vrlo rado bih vam poslala sliku i komentar koi je izbacen u Trstenickoj grupi Trstenik danas.Koja se je reklamirala da je u zajednici sa drustvom protiv korupcije i kriminala.Sliku bih vam poslala pod uslovom da se ne objavljuje javno jer je veoma neprijatna.Prijavila sam i admin je skinut…ali ta ce se slika kad te tad ponovo pojaviti!Doticna grupa je dokazano grupa vladajuce stranke!Pozdrav!

  19. апр 2017. at 23:20
 3. vučko

  ……….NE MOGU VAS PODNETI………

  Gledam te beskičmenjake,obične jadnike
  te oblike života i mržnje verne podanike.
  Pod sobom ih vidim,oprezan sam,pazim
  da u taj glib,tu zaraznu bolest ne ugazim.

  Muka mi je od tog bednog,ništavnog soja
  gadi se sve u meni,sva unutrašnjost moja.
  Ne mogu da podnesem te puzajuće oblike,
  niti da slušam njihove bedne,zlobne krike.

  Neka nestanu u toj,njihovog života kaljuzi
  neka se udave u svojoj mržnji,toj zlobnoj sluzi.
  Neka odnesu sa sobom tu odvratnu,bolesnu sujetu
  neću da ih ima,neću da postoje u mom svetu.

  Za sve Martinoviće, Rističeviće, Đuke, Dačiće, Stefanoviće,
  Vučiće i ostalu primitivnu družinu.

  23. апр 2017. at 10:07

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend