23. dec 2017.

Ponovo rade VRANJSKE

Od danas je ponovo pred vama najvažnji, najcitiraniji, najotvoreniji i najprofesionalniji medij na jugu Srbije.

Posle pauze od tačno mesec dana, pred građanima je ponovo portal Vranjske, koji ovog 22. decembra 2017. kreće, paradoksalno, kao novi medij dugačke tradicije.

Kao što je poznato, Novine Vranjske su posle neizdržljivih pritisaka vlasti ugašene 19. septembra, a portal Vranjske je iz istih razloga, jasno donete i spovodene odluke da se uguši jedini nezavistan medij na jugu Srbije, ugašen 21. novembra.

Od danas je ponovo pred vama najvažnji, najcitiraniji, najotvoreniji i najprofesionalniji medij na jugu Srbije.

Vranjske ponovo pokreću portal sa namerom da vrate informisanje građanima i budu svetionik u mrklom medijskom mraku Vranja i čitavog juga.

Kako je to izgledalo bez Vranjskih moglo se videti prethodnih mesec dana, kada iz Vranja nije emitovana ni jedna jedina vest koja bi to ime sa makar približnom tačnošću mogla poneti.

Ne, nije preterivanje – toliko od države finansiranih medija, a ni jedna jedina vest!

To je bila i namera vlasti – ugušiti svaku slobodnu informaciju, svako promišljanje stvarnosti koje negde već nije odobreno, ugasiti sve što bi se moglo nazvati slobodnim.

Portal Vranjske ponovo emituje vesti baš u suprotnoj nameri – želimo da svet oko sebe gledamo otvorenih očiju, i imamo jasnu misiju da oči otvaramo i svima koji ne žmure namerno.

Na početku ovog novog života, sa značajnim kadrovksim promenama, ali rešeni da učinimo sve da spasimo šta se od informisanja spasiti može na jugu ove napaćene zemlje, krećemo u neizvesnu avanturu ponovonog uspostavljanja kakvog takvog sistema vrednosti u stvarnosti koja nam ni na koji način nije naklonjena.

Na tom putu podrška građana nam je neophodna, požljena i čak obavezna. U borbi za normalniju i ljudskiju Srbiju svaka ruka je dobrodošla, svaki čovek važan, svaki glas odlučujući.

Na početku, možemo da obećamo samo da nećemo žmuriti i da ćemo ostati isti, u nameri da menjamo sve, pa i sebe.

Ma kako to nekome teško padalo, čitaćemo se mi još.

Dok nas ima.


Glavni i odgovorni urednik portala Vranjske

Saša Stojković

1 komentar za: “Ponovo rade VRANJSKE

  1. Dejan

    “ Novine Vranjske su posle neizdržljivih pritisaka vlasti ugašene 19. septembra“
    O kakvom to pritisku pricate !? To sto Drzava nije dala pare Vranjskim novinama vi dozivljavate kao pritisak. Ajde, budite malo objektivniji. Novine zive od prodatog tiraza i od oglasa a ne da stoje sa ispruzenom sakom ispred Drzave i prose.
    Zaradite pare i nemojte da prosite !

    23. дец 2017. at 21:09

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend