18. dec 2018.

Popović „pauzira“ proces protiv KRIK-a dok je ministar

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović saopštio je da je zatražio da svi postupci koje je pred Višim sudom u Beogradu pokrenuo protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) budu prekinuti, sve dok se nalazi na funkciji ministra u Vladi Srbije.

U trenutku kada su odnosi između izvršne vlasti i medija opterećeni brojnim sukobima, ne želim da učestvujem u procesima koji bi mogli da budu protumačeni kao stvaranje pritiska na medije od strane vlasti, naveo je Popović u saopštenju.

On je istakao da se tokom svoje političke karijere uvek zalagao za to da mediji rade slobodno i da se novinari osećaju bezbedno, smatrajući to jednom od fundamentalnih vrednosti svakog demokratskog društva.

To je vrednost kojoj sasvim sigurno, kroz izgradnju institucija sistema koji će garantovati takav status medijima i novinarima, težim i sada kao član Vlade Srbije, naveo je Popović.

„U pravnom smislu, prekid postupaka protiv KRIK-a znači da se moje tužbe stavljaju van snage dok se nalazim na državnoj funkciji, ali da ću svoje pravo na istinu i zaštitu svog ugleda ostvariti kao fizičko lice nakon prestanka funkcije ministra u Vladi Srbije“, istakao je on.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend