09. okt 2020.

Pre dve godine pretučen urednik Žig infa, počinilac i dalje nepoznat

9. oktobra 2018. godine, glavni i odgovorni urednik portala Žig info Željko Matorčević je fizički napadnut. Matorčeviću je prilikom napada slomljena jagodična kost, a zbog nanetih povreda proveo je nedelju dana u bolnici.

Željko Matorčević u bolnici, pošto je 9. oktobra 2018. prebijen (foto: Jasmina Dobrilović / Cenzolovka)

Tog jutra 9. oktobra 2018. godine, mladić oko 20 godina krupnije građe prvo je pratio Matorčevića nekoliko stotina metara da bi ga zatim udario u potiljak.

Od siline udarca, Matorčević je pao na zemlju a N.N. lice je nastavilo sa udarcima. Nakon što je iz suprotnog smera naišla kolona vozila, mladić je prestao udarati Matorčevića da bi se zatim udaljio sa mesta napada. Matorčević je od zadobijenih povreda proveo nedelju dana u bolnici i operisana mu je jagodična kost.

Nakon dve godine od incidenta, Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je prigovor na prethodno odbačenu krivičnu prijavu za napad na urednika portala Žig info iz Grocke Željka Matorčevića kao neosnovan. Kako se navodi, protiv donetog rešenja nije dozvoljena žalba ni prigovor. Ovime je i zvanično slučaj okončan i neće biti sankcija za napadača na Matorčevića.

Podsetimo, prethodno je u avgustu prošle godine Drugo osnovno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv J. P. koji se sumnjičio da je 9. oktobra prošle godine fizički napao urednika portala Žig info Željka Matorčevića.

U rešenju koje je potpisala zamenica javnog tužioca Mira Vukojević, između ostalog piše da „ne postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni izvršio krivično delo teška telesna povreda, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti“.

Prigovor na takvu odluku odbacilo je početkom septembra Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Nakon napada na Željka Matorčević, u decembru iste godine zapaljena je kuća Milana Jovanovića, takođe novinara portala Žig info.

Tačnije, 12. decembra 2018. godine zapaljena je kuća, nakon što su na garažu koja se nalazi u dvorištu nepoznati napadači s kapuljačama na glavi bacili dva molotovljeva koktela.

U požaru je osim kuće od 200 kvadrata i garaže izgoreo i automobil. Novinar i njegova supruga su uspeli da se spasu tako što su pobegli kroz prozor. Prema optužnici Drugog osnovnog tužilaštva, glavni osumnjičeni nalogodavac za paljenje kuće Jovanoviću je bivši predsednik GO Grocka i OO SNS-a, Dragoljub Simonović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend