06. feb 2019.

Pretnje novinarima moraju svi da osude, problem dvostrukih standarda (VIDEO)

Povodom poslednjih pretnji koje su upućene zaposlenima na TV N1, novinari su jednoglasni u stavu da su one proizvod atmosfere u društvu i da je stoga neophodno da svi uvek, jasno i glasno, osude svaki pritisak i pretnje.

„Da li vi imate vaše porodice, ubijate našu decu i unuke, a niste svesni ako dođe do rušenja, vaša zgrada će među prvima otići u vazduh, a može se desiti da ostanete bez svojih najmilijih. I zato vas mi veterani upozoravamo da se ne igrate sa ničijom sudbinom jer je vaša sudbina u našim rukama“, deo je poruke koja je upućena svim zaposlednima N1 televizije.

Policija je uhapsila osumnjičenog za ove pretnje i određeno mu zadržavanje do 48 sati.

Potpredsednik NUNS-a i glavni i odgovorni urednik Novinske agencije Beta Dragan Janjić istakao je kao najvažniju stvar atmosferu u društvu.

„Mi u društvu kreiramo atmosferu bez dijaloga i u kojoj je satanizacija i marginalizacija delova društva, i medija naročito, dozvoljena. U takvoj atmosferi logično je očekivati da neko pokuša da napravi ovakve korake“, kaže Janjić.

On smatra da je stvaranje atmosfere u kojoj bi se naglasilo da takvi postupci nisu prihvatljivi podjednako bitno kao i primena zakona.

„Plaši me situacija u kojoj ljudi od velikog uticaja mogu da vam nacrtaju metu“, istakao je Janjić.

Mehanizam se može zaustaviti, dodaje Janjić, samo tako što će svi da jasno i glasno uvek da osude svaku vrstu pritiska i pretnji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend