23. jan 2021.

Pretnje smrću novinaru Nova.rs: Podnete krivične prijave

Novinaru portala Nova.rs Vojislavu Milovančeviću u četvrtak veče su, sa nekoliko anonimnih naloga sa društvene mreže Tviter, upućene uvredljive i preteće poruke, od kojih neke predstavljaju direktno ugrožavanja života i bezbednosti.

Nakon objavljivanja teksta u kojem se naš novinar osvrnuo na slučaj silovanja na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu (o kojem je naš portal ranije pisao), jedan od korisnika društvene mreže Tviter pozvao je svoje istomišljenike da se “obrate” našem novinaru, nakon čega su nepoznata lica, pod izgovorom da štite ugled Srpske pravoslavne crkve,  uputila uvredljive i preteće poruke Milovančeviću.

Zbog osetljivosti sadržaja, portal Nova.rs neće objavljivati poruke koje su upućene našem novinaru, ali su već prosleđene nadležnom Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal uz krivičnu prijavu protiv NN lica.

Očekujemo da nadležne institucije reaguju u najkraćem mogućem roku i procesuiraju lica koja su uputila pretnje našem novinaru. Portal Nova.rs ostaće dosledno privržen objavljivanju istinitih informacija, bez obzira na to o kojoj se instituciji ili pojedincu radilo. Portal Nova.rs nije protiv Srpske pravoslavne crkve, naprotiv. Ali ljudima koji siluju i zlostavljaju mesto je u zatvoru i ne postoji ni funkcija, ni mantija, koja može da im pomogne da ostanu van domašaja pravde.

1 komentar za: “Pretnje smrću novinaru Nova.rs: Podnete krivične prijave

  1. mile ćuk

    Ja sam vernik SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ,ali nažalost to je postala interesna institucija bogatih ljudi. Smatram da bi crkvu potpuno trebalo odvojiti od države, a što se silovanja tiče objaviti javno ime i prezime silovatelja i osuditi na zatvorsku kaznu maksimalnih 40 god.

    25. јан 2021. at 08:33

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend