30. dec 2021.

Radna grupa: Nedostaje još milion dinara za obnovu kuće Milana Jovanovića

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara Vlade Srbije zahvalila je Gradu Beogradu, koji je uplatio milion i po dinara za obnovu kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj i navela u saopštenju da je cilj da se u narednih mesec dana prikupi još milion dinara.

„Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara još jednom apeluje na sve, koji su u mogućnosti, da podrže akciju solidarnosti u kojoj je cilj da se, u narednih mesec dana, prikupi neophodnih dva i po miliona dinara za obnovu kuće novinara Jovanovića“, navodi se u saopštenju.

Povodom odluke Apelacionog suda o ukidanju prvostepene presude protiv bivšeg predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, optuženog za podstrekivanje paljenja kuće novinara u decembru 2018. godine, kao i ostalih optuženih, Radna grupa je izrazila očekivanje da će se ponovljeni deo postupka okončati u što kraćem roku, u skladu sa zakonom.

Radna grupa je na nedavnom sastanku istakla da je neophodno doći do pravnosnažne presude u tom predmetu u najkraćem roku, te da je efikasnost u ponovljenom postupku izuzetno važna imajući u vidu dosadašnji tok slučaja i vreme trajanja.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je ranije da je Grad osećao moralnu obavezu da pomogne obnovu kuće, jer je za paljenje odgovoran „lokalni funkcioner“.

Sredstva za pomoć novinaru Jovanoviću mogu se uplaćivati na sledeće žiro račune:

– Za dinarska sredstva 265-1100310006448-08

– Za devizna sredstva 265-1000000017731-14.

Opština Grocka uplatila 300.000 dinara

Beogradska opština Grocka uplatila je dodatnih 300.000 dinara za obnovu kuće novinara Milana Jovanovića, koja je zapaljena 2018. godine.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić rekao je da grad Beograd i opština Grocka podržavaju „slobodan rad medija i oštro osuđuju bilo kakav pritisak na medije i novinare ko god ga vršio“, preneo je Pink.

„Kako je za uništavanje kuće novinara Jovanovića optužen bivši funkcioner gradske opštine Grocka, imamo moralnu obavezu da pomognemo obnovu njegove kuće. Danas smo to učinili“, kazao je Pantelić.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend