28. sep 2017.

Radulović opet kritikuje novinare i medije

Šef poslaničke grupe Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ponovo je danas kritikovao medije jer, kako je rekao, nisu preneli ništa o njegovim amandmanima kojima se traže besplatni udžbenici za učenike. On je takođe uvredio i novinarku lista Politika rekavši da je njen tekst o amandmanima Pokreta dosta je bilo "sramotan i manipulatorski". Izjava Saše Radulovića pokazuje da se, osim pripadnika vlasti, i pojedini opozicioni predstavnici bave “uređivanjem medija” i diskredituju novinare.

Foto: FoNet / Zoran Mrđa

Saša Radulović je danas na konferenciji za novinare na kojoj su bili skupštinski izveštači Bete, Foneta, Tanjuga i Politike rekao da je o amandmanima Dosta je bilo izveštavala jedino televizija N1.

Kako je dodao, medije interesuje samo cirkus iz parlamenta, a ne i predlog DJB o besplatnim udžbenicima za koje oni smatraju da u budžetu ima novca, jer to košta manje od tri miliona evra, odnosno manje od cena jarbola ili fontane.

Na pitanje agencije Beta da li kuće u kojima prisutni novinari rade smatra medijima s obzirom na to da izveštavaju sa njihovih konferencija i o onome što poslanici DJB govore u sali, on je rekao da smatra, ali da ni oni nisu izveštavali o njihovom amandmanu, kao i da nigde nema toga što oni rade.

„U medijima nigde toga što radite nema, meni je jako žao sigurno ima jako mnogo kolega koji umeju da vode računa o tome, ali nijedna naslovna strana, nijedan članak u novinama, nijedan dnevnik, nijedne vesti o tome nema to znači da imamo potun medijski mrak“, rekao je Radulović.

Na navode novinarke Politike da je pisala o njihovim istovetnim amandmanima koji su podneli na više članova Predloga zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja rekao da je njen tekst „sramotan i manipulatorski“.

DJB je na taj predlog zakona podneo oko 400 amandmana, a mnogobrojni su istovetni i njima se traže besplatni udžbenici za učenike, besplatan prevoz i najviše 20 učenika po odeljenju i 15-oro dece po vaspitaču u predškolskoj ustanovi.

Inače, ovo nije prvi put da lider ovog Pokreta vređa i diskredituje novinare. On je prošle godine nekoliko puta odbijao da odgovori na pitanja novinara Studija B, iako je držao konferenciju za novinare koja upravo služi da svi novinari postave pitanja.

Nakon ovog incidenta Saša Radulović je za Insajder rekao kako smatra da ne etiketira medijejer za njega Studio B i TV Pink nisu mediji, ni po odredbama Zakona o javnom informisanju, jer, kako kaže – ne informišu objektivno.

Na konstataciju da političari nisu ti koji bi trebalo da odlučuju ko je medij, a ko ne, Radulović je rekao kako je on zauzeo takav stav jer nadležni organi koji bi radom medija trebalo da se bave ne reaguju.

Kako je Insajder ranije pisao, s druge strane, diskreditacija medija i novinara koji kritikuju vlast postao je manir političara na funkcijama. Tako je, recimo,  Aleksandar Vučić , dok je bio premijer, sva pitanja o aferi Savamala proglasio politički ostrašćenim.

GOJKOVIĆ OSUDILA RADULOVIĆEVO KRITIKOVANJE MEDIJA

Predsednica Skupštine Srbije i Odbora za kulturu i informisanje Maja Gojković osudila je današnje ponašanje predsednika Poslaničke grupe Dosta je bilo Saše Radulovića prema novinarima u Skupštini.

„Najoštrije osudjujem nedopustivo i primitivno ponašanje Saše Radulovića i njegovo brutalno vredjanje novinarke Politike Mire Čekerevac, koja je akreditovani skupštinski izveštač i pri tome iz Narodne skupštine izveštava 27 godina“, navela je Gojković u saopštenju.

Ona je dodala da je nedopustivo da se narodni poslanici na taj način ophode prema novinarima kada ne izveštavaju na način na koji bi oni želeli, što, prema njenim rečim „govori o licemerju njihove navodne brige za medije“.

Gojković je dodala da Radulović svojim ponašanjem ruši dostojanstvo Skupštine Srbije i da je njena obaveza da takvo ponašanje osudi jer je to „slika Saše Radulovića, a ne Parlamenta Srbije“.

„Ovakav verbalni napad na novinare, kao i fizički, kakav je bio pre nekoliko dana na protestu poslaničke grupe Dveri, smatram da je krajnje nedopustiv i da zahteva osudu svih u društvu“, navodi se u saopštenju.

1 komentar za: “Radulović opet kritikuje novinare i medije

  1. Milos Ilic

    A novinari su zasticeni od kritike?Prestanite da iskrivljujete istinu i rascistite kukolj u vasim redovima.Radulovic je potpuno u pravu svidjalo se to vama ili ne.

    29. сеп 2017. at 07:56

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend