12. avg 2022.

Rakić Vodinelić o napadima na Danas zbog pisanja o mestu stanovanja predsednika: Neka kažu koje je krivično delo objavljivanje šireg lokaliteta

Državni funkcioneri koji napadaju Danas zbog pisanja o tome gde stanuje predsednik Srbije, trebalo bi da objasne koje je to krivično delo objavljivanje šireg lokaliteta stanovanja, kao što je slučaj u tekstu Danasa, naglasila je profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić.

Foto: Danas

Povodom hajke koju su poveli državni funkcioneri – od premijerke Ane Brnabić i ministra Aleksandra Vulina, pa do ministarstva kulture i Poverenika za informacije od javnog značaja, Rakić Vodinelić kaže da se ne treba uzbuđivati.

Oni su se oglasili redom da kritikuju što je Danas pisao o tome gde stanuje predsednik države, isključivo na osnovu već javno dostupnih informacija, ističući da je čak i ugrožena sigurnost predsednika, kao i da će se policija ozbiljnije baviti slučajem.

Rakić Vodinelić ukazuje da bi, pak, oni trebalo da dokazuju koje je to krivično delo počinjeno time što je objavljen širi lokaliltet na kome živi predsednik Srbije, odnosno kao što u tekstu stoji „naselje Belvil“, bez konkretne adrese na kojoj predsednik trenutno stanuje.

„Ne vidim razlog za takve napade, i Vučić je sam u više navrata rekao gde živi. Sada neka tuži za naknadu štete ako misli da mu je neko pravo povrđeno“, naglasila je ona.

Rakić Vodinelić je podsetila i da „svi znamo gde stanuje premijerka Ana Brnabić – u Jovankinoj vili“, koja je rezidencija u državnom vlasništvu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend