19. okt 2020.

Saopštenje za javnost Ministarstva kulture i informisanja povodom sramne izjave Filipa Švarma na N1

Izjavom da je saopštenje Ministarstva kulture i informisanja „nacistički pamflet”, nesrećni Filip Švarm promovisao je sebe kao samo dno posustale i podeljene medijske scene u Srbiji.

Ovakve klevetničke i nebulozne izjave predstavljaju govor mržnje, opasne su i štetočinske.

U nedostatku bilo kakvih argumenata, Švarm konfabulira na način koji izaziva zabrinutost jer afirmiše laž i bolesne optužbe kao način komunikacije i poziva na političko i svako drugo nasilje, crtanjem mete na čelu svojim političkim protivnicima.

Nikakve medijske strategije i proklamovana prava na slobodno izražavanje neće od Švarma napraviti intelektualno poštenog i moralno odgovornog novinara.

Ovom sramotnom izjavom potpisao se na autoportretu svog beščašća.