14. apr 2023.

Šapić: Milanoviću verujem, BIRN je preki sud

Gradonačelnik Aleksandar Šapić rekao je da će on lično ispitati šta se dogodilo na sastanku sa Kentkartom i da tek onda može da govori „da li je tu bilo krivičnog dela ili ne“, i upitao da li će možda da odgovaraju mediji koji su lansirali „možda montirane“ snimke, a koji su kao „preki sud“ već osudili njega i njegove saradnike. Medije koji su izvestili o pomenutom snimku gradonačelnik je nazvao lažovima i kazao kako oni i inače „montiraju snimke“, vade iz konteksta i menjaju suštinu onoga što je rečeno.

– E, sad je meni stalo da ispitam sta se tu dogodilo. I da vidimo gde je taj integralni snimak, zašto umesto njega dva puta po tri minuta? Pa da vidimo da li je tu nešto montirano. A ne BIRN koji kaže „Šapić ništa nije demantovao, nije odgovorio“. Zašto da odgovaram lažovima, prekom sudu? Da li će oni odgovarati što su unapred osudili sve nas, pitao je Šapić odgovarajući odbornicima opozicije.

On je rekao i da „će da vidi i ko je snimao“ sastanak, što je krivično delo „nezakonito snimanje“, a da je pitanje i da li je montirano.

Šapić je rekao i da „nije bitno šta je ko rekao na sastanku, nego šta je posle toga urađeno“.

– Milanoviću verujem, on je sve vreme sa mnom, od kad je završio fakultet. On mi je rekao posle sastanka da će ugovor morati da se raskine. On je mogao da im ponudi šta god hoće, njegovo je pravo bilo da obeća šta hoće. E sad, ako je posle toga ušao u neki nezakonit ugovor, tender, a ja ne znam, u neki posao koji je štetan po grad, videćemo da li je tu bilo ikakvog krivičnog dela, rekao je Šapić i obraćajući se Mili Popović upitao: „osuđujete nas a ko ste vi i šta znate o tome“, te da „nije ništa ružno da to pita“ i da proverava njenu biografiju.

On je još jednom pomenuo medije koji su izvestili o snimku sa sastanka sa Kentkartom, i pitao hoće li „lažovi koji su unapred osudili gradsku vlast odgovarati“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend