16. apr 2021.

SĆF: Napad na Daška Milinovića je posledica nekažnjivosti ugrožavanja bezbednosti novinara

Slavko Ćuruvija fondacija osuđuje jutrošnji napad u klasičnoj „sačekuši“ na Daška Milinovića, jednog od autora emisije „Alarm sa Daškom i Mlađom“.

Slavko Ćuruvija fondacija u današnjem saopštenju ističe da je „prebijanje radijskog voditelja u Novom Sadu posledica je dugotrajne tolerancije na nasilje prema novinarima i zabrinjavajuće nekažnjivosti svih oblika ugrožavanja njihove bezbednosti“.

SĆF još jednom upozorava da svakodnevne hajke, pretnje i uvrede prema novinarima – od tabloida i tabloidnih televizija, do same Skuptine Srbije i nosilaca najviših funkcija u zemlji prolaze bez ikakvih posledica.

„Ovakva atmosfera u zemlji obezbeđuje nesmetani otvoreni lov na medijske radnike i sve kritičke glasove u društvu i ohrabruje nasilnike da se metalnim šipkama obračunavaju sa njima.

Pozdravljamo brzu reakciju nadležnih institucija, ali zahtevamo da ovaj slučaj brzo i efikasno bude okončan pred pravosudnim organima na način koji će poslati jasnu poruku da nasilje prema novinarima nije prihvatljivo i ne može da ostane nekažnjeno“, kaže se u saopštenju Slavko Ćuruvija fondacije.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend