18. jun 2017.

Skrozza: Tadić da bude zadovoljan i sa dva novinara

Predstavnici medija komentarišu za Danas otkazivanje konferencije predsednika SDS Borisa Tadića

Boris Tadić; Foto: mc.rs

Predsednik SDS Boris Tadić otkazao je u četvrtak konferenciju za medije jer su se pojavila samo dva novinara.

Sagovornici Danasa smatraju da je ovaj čin nipodaštavanja agencijskih novinara koji su došli na Tadićevu konferenciju i njeno otkazivanje, jer mu nisu dovoljni, drskost. Ističu da krivca za malu posećenost Tadić bolje da traži u svom PR timu, a ne u novinarima, i da se sujetom ne komunicira sa medijima.

Tamara Skrozza, novinarka Vremena

– Boris Tadić je izgleda zaboravio koliki je trenutno značaj njegove politike i njega lično. Pritom, nije jedini. Ovdašnji političari, skoro po pravilu, sebe vide većim, lepšim, pametnijim i važnijim nego što jesu. Imajući u vidu okolnosti u državi i sopstvenu odgovornost za njih, Tadić može biti prezadovoljan i sa dva novinara, makar i bez kamere. A to što je otkazao konferenciju još jednom pokazuje njegove prave „dimenzije“.

Perica Gunjić, urednik Cenzolovke

– Epidemija samozaljubljenog bezobrazluka poharala je političku scenu. Imamo baš teške slučajeve. Političari na vlasti toliko izgube kontakt sa realnošću, da ih stare halucinacije izgleda i posle toga ne puštaju. Tadićeve kolege psiholozi mogli bi da od toga naprave zanimljivu studiju, kada bi bili odvažniji. Nadam se da sledeći put nijedan novinar neće doći na njegovu konferenciju. Zaslužio je to neko ko je sa svojim najbližim saradnicima, posebno Đilasom, odgovoran za katastrofalno stanje na medijskoj sceni danas. Postavili su temelje tabloidizacije koje su naprednjaci učvrstili, kontrolisali su medije, ucenjivali ih preko reklama, podržavali poslušne, a obračunavali se sa kritičkim. Zver koju su hranili došla je po svoje.

Dragana Bjelica, generalna sekretarka UNS-a

– Očigledno da gospodin Tadić nije upućen u to da u medijima danas nema toliko novinara da bi svaki političar dobio publicitet kakav je zamislio. Novinske agencije su glavni izvor informacija medijima, za informaciju političarima. Nipodaštavanje agencijskih novinara koji su došli na Tadićevu konferenciju i njeno otkazivanje jer mu nisu dovoljni je drskost.

Dinko Gruhonjić, Nezavisno društvo novinara Vojvodine

– To je, s jedne strane, ponižavanje za novinarke koje su došle na konferenciju za medije. S druge strane, Tadiću bi bilo bolje da krivca za tako malu posećenost traži u svom PR timu, a ne u novinarima. U svakom slučaju, sujetom se ne komunicira sa novinarima, a veoma je neukusno sve medije trpati u isti koš.

1 komentar za: “Skrozza: Tadić da bude zadovoljan i sa dva novinara

  1. svetlanast

    Tokom protesta, krajem 1999.godine ucesnici su se okupljali na Trgu republike gde su pre setnje dobijali besplatan primerak biltena gradjanskog protesta PROMENE, kako se bilten zvao. Nije uvek bilo puno „setaca“. Jedne veceri bilo ih je samo pedesetak . Te veceri dosao je Zoran Djindjic /kao i obicno kada je bio u Beogradu/. Na pocetku je prisutnima rekao da ce govoriti kao da je Trg pun i – GOVORIO JE.Dobro je da su iz Demokratske stranke otisli svi koji su se tu nasli greskom i da se DS polako ali sigurno vrca na pravi put, ideju Zorana Djindjica o boljoj, evropskoj Srbiji – bez lazi.

    18. јун 2017. at 20:50

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend