30. maj 2024.

Skup podrške Vuku Cvijiću

Koalicija za slobodu medija poziva Vas da dođete na skup podrške novinaru “Radara” Vuku Z. Cvijiću, koji je fizički napadnut na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom udario direktor tabloida Srpski telegraf Milan Lađević. Skup podrške će se održati na Plato Filozofskog fakulteta u petak u 18 časova.

Foto: N1

Pozivamo Vas da podržimo Cvijića, ali ujedno i sve novinare koji časno obavljaju svoj posao jer sada svako može postaviti pitanje – ko je sledeći. Neophodno je da ovim skupom podržimo profesionalno novinarstvo i poručimo da neće “ućutkati glasove istine”. Ovaj napad je posledica onoga na šta članovi Koalicije stalno ukazuju, koliko je važno da se pretnje koje dobijaju novinari i novinarke procesuiraju, jer će u suprotnom eskalirati u fizičko nasilje.

Pozivamo Vas da se nakon skupa pridružite tribini Radara i „Nije filozofski ćutati“ (Filozofski fakultet – 18.30h). Moderatorka tribine biće Vesna Mališić, glavna i odgovorna urednica Radara.

Govornici na tribini biće glumica Svetlana Ceca Bojković, tužiteljka Bojana Savović, policajka iz Valjeva Katarina Petrović, profesor Pravnog fakulteta UB Miodrag Jovanović, Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Danas, glavni i odgovorni urednik KRIK-a Stevan Dojčinović, glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm i pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend