12. avg 2020.

Službenik Telekoma prekinuo konferenciju za novinare Marinike Tepić (VIDEO)

Draško Marković, izvršni direktor za ljudske resurse kompanije Telekom, prekinuo je konferenciju za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, sklanjajući opremu i optužujući je da radi protiv interesa države.

Foto: Screenshot/Facebook/Marinika Tepić

Navodeći da je Tepić zauzela radni prostor Telekoma, Marković je zahtevao da se svi udalje od zgrade ove kompanije.

„Cirkuski šator stavite tamo, ovde ljudi rade“, rekao je on.

„Sprovodite vašu tajkunsku kampanju negde na ulici“, govorio je Marković dok je sklanjao opremu prisutnih novinara i snimatelja.

Evo kako upravljaju našim Telekomom!Malo pre mi je izvršni direktor Telekoma za ljudske resurse i član GO SNS Draško Marković prekinuo obraćanje ispred Telekoma, iščupao mikrofon, vredjao, samo zato što sam pitala da li je našim novcem omogućio 10 miliona evra Igoru Žeželju da kupi tabloid Kurir?

Geplaatst door Marinika Tepić op Woensdag 12 augustus 2020

Marinika Tepić je ispred centralne zgrade izjavila da ima osnovane sumnje, ali i materijalne dokaze o lošem poslovanju Telekoma, a zatim podsetila da je i pre nekoliko dana uputila nadležnima jedan zahtev.

„Zahtev je bio da se zbog lošeg poslovanja Telekoma oformi nezavisna stručna komisija za nadzor nad poslovanjem ove kompanije i da se javno građanima predstavi izveštaj državnog revizora“, rekla je Tepić.

Ona je istakla i da je „stranačka uprava Telekoma, pošto većinu čine funkcioneri SNS-a, očerupala Telekom, utrostručila njegove dugove bankama samo za poslednje dve godine, a sa druge strane uspostavljala i obezbeđivala medijski monopol nad celim telekomunikacionim sistemom“.

Tepić je tražila da se, pored ispitivanja poslovanja kompanije, proveri i kako je omogućeno da to javno preduzeće kupi tabloid Kurir i pod kojim uslovima.

Ona navodi da je pokazala čitavu hronologiju zbog čega „osnovano sumnja da je 10 miliona evra našeg novca“ od Telekoma, preko Igora Žeželja, sada vlasnika Kurira, stiglo u njegove ranije firme, a kojima je on zapravo kupio Adria medija grupu (AMG), u okviru koje posluje tabloid Kurir.

Prema njenim rečima, sada više nije dovoljno što se novac građana daje za kupovinu nekih kablovskih operatera, pa oni posle uslužno kupuju televizije s nacionalnim frekvencijama, nego se sada kupuju i tabloidi.

Geplaatst door Marinika Tepić op Woensdag 12 augustus 2020

Zbog napada na Mariniku Tepić SSP traži smenjivanje direktora Telekoma Srbije

Stranka slobode i pravde (SSP) je danas zatražila hitno smenjivanje izvršnog direktora Telekoma Draška Markovića zbog, kako su naveli, primitivnog napada na potpredsednicu SSP Mariniku Tepić.

Tepić je danas pokušala da održi konferenciju za novinare ispred sedišta Telekoma u Beogradu o navodnim zloupotrebama u toj kompaniji, ali ju je, po navodima SSP, Marković verbalno napao i oteo mikrofon snimatelju.

„Zahtevamo hitnu smenu ovog režimskog huligana sa platom od 400.000 dinara koji misli da samo zato što je deo SNS-a može ljudima da naređuje šta da govore i gde mogu da se kreću“, navela je SSP.

SSP je od uprave Telekoma zatražila da „kaže po čijem naređenju je radio Draško Marković ili da svi zajedno podnesu ostavke zbog toga što štite nasilnika i kriju istinu o tome šta rade sa našim novcem“.

Televizija N1 objavila je snimak kako Marković uklanja mikrofon postavljen ispred sedišta Telekoma u Beogradu.

Prethodno je potpredsednica SSP izjavila da je zvanično pitala Telekom Srbija o kupovini Adria media grupe i tabloida Kurir, ali da odgovor nije dobila.

„Kojim tačno pravnim licima je plaćeno 239 miliona evra naših para koje se u Telekomovim izveštajima navode za produkciju medijskog sadržaja, ako već znamo za aferu Kopernikus?“, pitala je Marinika Tepić.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić zatražila osnivanje nezavisne komisije za nadzor nad poslovanjem državne telekomunikacione kompanije

Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da se protiv nje vodi najbrutalnija kampanja sa ciljem jačanja jedne strane firme, koja predstavlja direktnu konkurenciju.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend