05. mar 2021.

Sramni napad naprednjaka: “Nek dođe novinarka malo kod mene”

Novinarka iz Šapca Isidora Kovačević je pre nekog vremena izveštavala o tome da je njen grad mesecima zatrpan đubretom, o prepunim kontejnerima, prljavom kolovozu i trotoaru i odsustvu dezinfekcije u sred pandemije. One koji su za takvo stanje odgovorni nije ni pominjala, ali evo, nekoliko meseci kasnije v.d. direktora JKP "Stari Grad Šabac" Nikola Begović ju je u jednoj emisiji pozvao da dođe da obavi razgovor sa njim i "da se uveri koliko je poseban".

Foto: Printscreen (preuzeto sa nova.rs)

Gostujući na lokalnoj televiziji “AS” Begović je rekao: “Pozivam medije da dođu i da vide kakvo je stanje u JKP Stari grad. Naravno da bih od svih njih voleo da upoznam i gospođicu (Isidoru) Kovačević, logično, pozivam je ovom prilikom da dođe da obavi jedan razgovor sa mnom pa možda kad vidi koliko sam poseban možda će da malo bolje piše o meni.” Na ove njegove reči, voditeljka u studiju Ana Acan se zakikotala, jer da, postoje među nama žene kojima su ovako primitivne izjave smešne.

Isidora Kovačević za naš portal kaže da je zbog otvorenog kritikovanja vlasti, do sada mnogo puta bila na meti.

“Kad god ne znaju da odgovore – uvek prozivaju. Za mene su govorili da sam kontaminirana jer sam u toku vanrednog stanja stigla iz Holandije, pričali su da sam ološ, trbušna plesačica, jesam se bavila trbušnim plesom, ali kakve to veze ima sa bilo čim? Ponižavaju me već dugo, pišu da sam osiona, bahata”, kaže Isidora za Nova.rs.

Foto: Društvene mreže

Nikolu Begovića nikad nije pominjala i nije joj jasno odakle takva reakcija. Isidora je odličan, ali poražavajuć primer toga kakvim pritiscima i uvredama su izložene novinarke u Srbiji.

“Sadašnji gradonačelnik Šapca me je prozivao kako i zašto sam dobila posao koji radim, Darko Glišić je na Pinku za vreme izbora komentarisao da sam upala u nečije dvorište, a na snimku se videlo da sam na ulici (tada su fizički nasrnuli na snimatelja i mene). Pravili su mi lažne profile na Fejsbuku i objavljivali neka fol dopisivanja, koja nisu moja, već su ih oni pravili preko lažnih profila, u kojima se navodi ‘da moram da budem sa članom SNS-a kako bi novine mog oca opstale’, što nikad ni pomislila ni napisala nisam… Sad je dosta, obratiću se poverenici za ravnopravnost, a kontaktirala sam i advokata za tužbu”, kaže Isidora Kovačević za naš portal.

Foto: Društvene mreže

Posle tri tužbe koje je podnela 23. marta 2020. godine za laži o njoj plasirane na društvenim mrežama i širenje panike u sred vanrednog stanja – nikad nije dobila odgovor. Kako zaključuje – ovog puta pravda neće izostati.

“Nisam vas dirala, vi ste počeli. I ne prestajete. NEKO TO OD GORE VIDI SVE, a ja vam šaljem ljubavi i sreće, žao mi je gledati vas nesrećne, zle i iskompleksirane”, zaključuje Isidora.

Foto: Društvene mreže

*

Foto: Društvene mreže

*

Foto: Društvene mreže

*

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend