10. jul 2018.

Stefan Cvetković: Pokušali su da me ubiju

Novinar Stefan Cvetković večeras je napadnut u centru Bele Crkve - od udarca tupim predmetom u glavu dobio je posekotinu na čelu. Za Cenolovku kaže da ne vidi na levo oko i da je uz pomoć prijatelja prešao u Rumuniju, pošto misli da u Srbiji nije siguran. Pre dva dana mu je ukinuto policijsko obezbeđenje

Stefan Cvetković u Domu zdravlja u Beloj Crkvi

Novinar Stefan Cvetković večeras je, kako je rekao u izjavi za Cenzolovku, u centru Bele Crkve udaren teškim predmetom u glavu, od čeg je dobio nekoliko santimetara široku posekotinu na čelu iznad oka. Kaže i da posle tog udarca – „najverovatnije pajserom“ – ne vidi na levo oko.

„Ovo je pokušaj ubistva, taj čovek me je udario u nameri da me ubije“, rekao je Cvetković.

Prva pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja u Beloj Crkvi, ali je on odmah posle toga, uz pomoć prijatelja, otputovao u Rumuniju, pošto smatra da mu u Srbiji preti opasnost da ponovo bude napadnut i da nema adekvatnu zaštitu države.

„Napao me je lokalni narko diler, pripadnik kriminalne grupe koji ima veze sa severom Kosova i sa vlastima u Srbiji“, rekao je Cvetković, koji smatra da je napadnut zbog istraživanja ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

On kaže da je napadnut u kafiću „Tajms“ u Ulici 1. oktobra u centru Bele Crkve, da je posle udarca počeo da beži, da ga je napadač kolima jurio po centru grada sve dok mu nisu pomogli prijatelji, koji su ga odveli u Dom zdravlja.

Kasnije je, pomoću video snimka, napadača prepoznao kao lokalnog narko dilera, koji mu je i ranije pretio smrću i koji je, kako Cvetković podseća, zbog tih pretnji osuđen.

Protiv Stefana Cvetkovića – koji je 13. juna uveče nestao i za kojim je policija gotovo dva dana tragala pre nego što se javio i policiji i objasnio da je otet – nedavno je podneta krivična prijava zbog navodnog lažnog prijavljivanja otmice.

Imao je i policijsko obezbeđenje, zbog procene da njegov život može biti ugrožen.

Pre dva dana, međutim, policija mu je ukinula obezbeđenje. „Rekli su mi da više nisam ugrožen“, preneo nam je Cvetković, dodavši: „Večeras sam u to mogao da se uverim“.

Cvetković je najavio da će se u sredu vratiti u Srbiju i održati konferenciju za novinare na mestu gde se napad dogodio.

 

UHAPŠEN NAPADAČ

Policija u Beloj Crkvi je uhapsila S. Z. (39) zbog sumnje da je sinoć, ispred jednog kafića u Beloj Crkvi, udario novinara Stefana Cvetkovića, prenala je TV N1.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu protiv S. Z. će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nanošenja lake telesne povrede. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu.
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine pozdravili su hapšenje napadača na novinara Stefana Cvetkovića i zahtevali da se on kazni u skladu sa zakonom. Ova udruženja su objavila da sa velikom pažnjom prate događanja oko Cvtkovića, traže da se ona potpuno rasvetle i da se rezultati istrage saopšte javnosti.

Tekst dopunjen antrfileom u utorak 10. jula u 10:00.

 

1 komentar za: “Stefan Cvetković: Pokušali su da me ubiju

  1. S.T.

    Ima li kraja…bahatosti, nasilju, krvi…na Balkanu svakako ne! Tuga.

    10. јул 2018. at 01:44

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend