20. sep 2017.

Stefanović: Policija istražuje sve napade na novinare

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da ne postoji nijedan slučaj da država nije reagovala na pretnje i napade na novinare i pozvao novinare i njihova udruženja da odmah prijave ako ima takvih slučajeva.

Nebojša Stefanović je još jednom osudio napad na novinarke Pinka, ističući da je to brutalan primer napada na novinare.

Odgovarajući na pitanja novinara šta je sa slučajem obijanja stana novinarke KRIK-a i fizičkog udaljavanja pojedinih novinara sa inauguracije predsednika Srbije, Stefanović je rekao da se radi i na tom slučaju.

„Radi se i na tom slučaju i sva lica koja se vide na tim snimcima su indentifikovana i policija je završila najveći deo isražnog posla i sa tužilaštvom će preduzeti mere. Svakako će biti izrečene sankcije, uveren sam da će biti sankcija za to“, rekao je ministar policije u Osnovnoj školi „Borislav Pekić“, gde je prisustvovao času „Osnovi bezbednosti dece“.

Stefanović je poručio da ne sme da se preti, bilo koji novinar da je u pitanju i naglasio da se tu nikada nije pravila razlika.

Dodao je da na konferencijama on najčešće i ne zna ko je iz koje redakcije od novinara.

Rekao je da kao društvo moramo da se izborimo sa nasiljem, a ne samo da ga osudimo.

„Nasilje u našem društvu ne sme da se toleriše. Imamo slučajeve u kojima su izvršene pretnje i napadi na novinare i apsolutno radimo na otrkrivanju svih počinilaca. Ali, molim i sve novinare i novinarska udruženja da, kao što je često slučaj, ne čekamo objavu na tviteru, pa da vidimo da se to dogodilo pre pet dana samo da bi neko mogao da kaže da niko pet dana ništa ne preduzima“, naglasio je ministar policije.

Zamolio je novinare da dođu u policiju i sve odmah prijave i naglasio da ne postoji nijedna pretnja na koju policija nije reagovala.

„Ne postoji nijedna pretnja na internetu i političkim liderima opozicije na koje nismo reagovali i nalazili te ljude i privodili ih i većina tih postupaka je u toku. Hoćemo da pokazemo da u našem društvu nema nasilja“, rekao je ministar policije.

Stefanović ističe da to što se dogodilo ispred TV Pinka je bio brutalan primer i nešto što smo nažalost mogli da gledamo proteklih dana na snimcima – „kako jedan čovek udara jednu pa drugu ženu i jednoj izaziva potres mozga, a drugoj lomi rebra“.

To su stvari koje ne smemo da dozvoljavamo i da se potrudimo da se više nikada ne ponove u našem društvu, poručio je ministar.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend