26. jan 2021.

Trifunović: Olja, izdržite zbog Vučića, Šešelja…

Olja, molim vas izdržite! Pravda jeste spora, ali dostižna. U naprednoj zemlji, koja nezadrživo stremi ka najboljem za svoje građane, kako to neumorno svedoči vaš omiljeni gost, treba samo imati strpljenja, poručuje za Danas Sergej Trifunović, glumac i član Predsedništva Pokreta slobodnih građana.

On je to izjavio komentarišući saopštenje novinarke Radio-televizije Srbije Olivere Jovićević da „u znak protesta“, povlači tužbe, krivičnu i parničnu, za uvredu protiv njega, „zbog nepostupanja suda u razumnom roku“.

Trifunović kaže: „Evo, policija i tužilaštvo već pola godine ne mogu da nađu čoveka koji me je udario u glavu objektivom, kao ni sedam navijača koji su prangijali u mojoj ulici“.

– Znam da je teško, ali imajte strpljenja. Zbog novinarske profesije, zbog istine, zbog Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja. Dobro, ajde i zbog Ivice (Dačića, prim. nov). Biće bolje, zlatno doba je tek počelo. Ovo me je više povredilo nego kad je Dijana Hrkalović povukla tužbu protiv mene. Ostaje mi samo Zoran Babić. Kakva je to žurka bez riba, zaključuje Sergej Trifunović.

Kako je prenela agencija Beta, u saopštenju Olivere Jovićević se navodi i da je prošlo 15 meseci „otkako sam u parničnom postupku tužila Sergeja Trifunovića za uvredu nakon što je na Tviteru objavio da „Emisija koju vodi Olivera Jovićević, postoji isključivo da Olivera Jovićević ne bi radila za 150 evra na sat, ‘na poziv’ i ostale gadosti“.

„U krivičnom postupku toliko traje prebacivanje mesne nadležnosti između Trećeg i Prvog osnovnog suda u Beogradu, o čemu je arbitrirao Viši sud u Beogradu donošenjem rešenja da je za moju tužbu nadležan Prvi osnovni sud, a potom i nepostupanje istog“, saopštila je Jovićević.

Ona je istakla da je prvo kao razlog navedeno da se Trifunoviću „nije mogla utvrditi adresa, a zatim, tvrdi njegov advokat, to što Trifunović nije primio tužbu“.

„To bi gotovo moglo biti valjano pravno obrazloženje da Trifunović moju tužbu (tačnije fotografiju iste), uz vulgarne komentare, nedavno nije objavio na društvenim mrežama zajedno sa mojim ličnim podacima, jedinstvenim matičnim brojem i adresom stana u kome živim sa porodicom. Tako je na najbezočniji način od mene i moje porodice još jednom napravio metu i narugao se pravdi“, saopštila je Jovićević.

„Kako je moguće da sudovi od novembra 2019. godine, kada sam podnela krivičnu i parničnu tužbu, ne postupaju u slučaju bez presedana o kome su se izjašnjavali svi – Trifunovićevi istomišljenici na tviteru koji su licitirali ‘koliko koštam’ dodatno me unižavajući, novinarska udruženja, vlast i opozicija, Pokret slobodnih građana, udruženja za ženska prava, poverenica za ljudska prava, mediji sa više stotina objava, regionalna javnost. Svi osim suda“, upitala je Jovićević.

„Višemesečna agonija“

Olivera Jovićević je ocenila da su njoj i njenoj porodici „Trifunovićeve uvrede donele višemesečnu agoniju u kojoj se njeno ime povlačilo po medijima i društvenim mrežama na najvulgarniji način“, kao i da su joj stizale pretnje ubistvom zbog kojih je reagovala policija“. „Nedavno je republički javni tužilac donela Opšte obavezno uputstvo sa ciljem podizanja bezbednosti novinara u Republici Srbiji. Novinu u ovom uputstvu predstavlja obavezivanje tužilaca na urgentno postupanje kada je reč o predmetima vezanim za ugrožavanje bezbednosti novinara, ali očigledno da moj slučaj nije zavredeo ovakvu kvalifikaciju. Potrebno je valjda da mi neko i fizički naudi, za šta je Trifunović, sudeći prema onome što sam doživela, stvorio sve pretpostavke“, saopštila je Jovićević, koja na RTS vodi političku emisiju „Upitnik“.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend