06. jun 2023.

Tužilaštvo o upadu na posed N1: Prikupljaju se potrebna obaveštenja od policije

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu uputilo je zahtev policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja u vezi sa upadom grupe građana “Narodni štab” na privatni posed N1.

Kako je rečeno za portal N1 u tom tužilaštvu, od policije je zatraženo da se provere navodi koji se nalaze u izveštaju.

Podsećamo da je Izveštaj policije o remećenju javnog reda i mira tokom protesta grupe građana “Narodni štab“ ispred prostorija N1, iz Višeg javnog tužilaštva prosleđen Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu na dalje postupanje.

N1 je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da utvrdi ko je doneo odluku da policija ne reaguje u slučaju upada grupe građana “Narodni štab” na privatni posed N1 30. maja i dozvoli im da satima maltretiraju zaposlene, uskraćujući im traženu zaštitu.

Nekoliko desetina građana je neovlašćeno ušlo u dvorište ispred N1 i satima ometalo rad novinara. U više navrata N1 je kontaktirao nadležne policijske službe, upozoravajući ih na situaciju u kojoj se nalazimo, tražeći da okupljene isprate iz našeg dvorišta i zaštite zaposlene, ali je reakcija izostala.

N1 napominje da ovaj skup nije je bio prijavljen i da je održan na privatnom, zatvorenom posedu za koji je jasno da ne predstavlja javnu površinu, odnosno gde je zakonom izričito zabranjeno okupljanje.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend