31. maj 2023.

VJT o upadu na posed N1: Izveštaj policije prosleđen Trećem osnovnom tužilaštvu

Izveštaj policije o remećenju javnog reda i mira tokom protesta grupe građana “Narodni štab'' ispred prostorija N1, prosleđen je Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu na dalje postupanje, rečeno je za portal N1 u Višem javnom tužilaštvu (VJT).

“Po nalogu Kontakt tačke za javni red i mir u VJT u Beogradu, policija je dostavila izveštaj o događaju, koji je prosleđen nadležnom Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu na dalje postupanje“, naveli su iz VJT-a.

Podsećamo da je N1 zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da utvrdi ko je doneo odluku da policija ne reaguje u slučaju upada grupe građana “Narodni štab” na privatni posed naše medijske kuće i dozvoli im da satima maltretiraju zaposlene, uskraćujući im traženu zaštitu.

Nekoliko desetina građana u utorak je neovlašćeno ušlo u dvorište ispred N1 i satima ometalo rad novinara. U više navrata N1 je kontaktirao nadležne policijske službe, upozoravajući ih na situaciju u kojoj se nalazimo, tražeći da okupljene isprate iz našeg dvorišta i zaštite zaposlene, ali je reakcija izostala.

N1 napominje da ovaj skup nije je bio prijavljen i da je održan na privatnom, zatvorenom posedu za koji je jasno da ne predstavlja javnu površinu, odnosno gde je zakonom izričito zabranjeno okupljanje.


M. S.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend