13. nov 2020.

Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv KTV televizije

Osnovno tužilaštvo u Zrenjaninu odbacilo je krivičnu prijavu MUP-a protiv ekipe KTV televizije Danijela Radića i Roberta Bajtaia, koji su prijavljeni za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije dok su 26. marta ove godine snimali reportažu u Gradskoj kući u Zrenjaninu.

U rešenju tužilaštva se navodi da se krivična prijava, nakon dokaznog postupka i davanja  izjava većeg broja zaposlenih u gradskoj upravi, odbacuje iz razloga što prijavljeno delo nije krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Kako je tokom saslušanja svedoka konstatovano, ekipa KTV televizije ušla je u zgradu lokalne samouprave na sporedan ulaz gde nije bila istaknuta Odluka gradonačelnika o postupanju tokom epidemije, a sem toga kao novinar i pokrajinski poslanik Danijel Radić je na to imao pravo.

Utvrđeno je da su prilikom ulaska u Gradsku kuću nosili zaštitne maske i rukavice, što pokazuje da su kao građani preduzeli zaštitne mere ali nisu postupili po nalogu obezbeđenja da napuste zgradu, što spada u obeležja prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru, konstatuje se u rešenju Osnovnog tužilaštva u Zrenjaninu.

M. P. 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend