07. feb 2019.

Tužilaštvo u Zrenjaninu odbacilo krivičnu prijavu Dalibora Bubnjevića protiv Mirka Krlića

Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu odbacilo je krivičnu prijavu glavnog i odgovornog urednika lista „Zrenjanin“ Dalibora Bubnjevića protiv predsednika Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Mirka Krlića za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Bubnjević je u aprilu prošle godine prijavio da ga je na novinarskom zadatku u hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu, nakon pretnji, u toaletu udario Mirko Krlić.

Tužilaštvo je u razlozima zbog kojih je krivična prijava odbačena navelo da iz izjave Dalibora Bubnjevića proizilazi da Mirko Krlić „ni prilikom jednog incidenta sa njim, nije izgovorio nijednu pretnju“, već da mu se obraćao „uvredljivim rečima“.

Iz saslušanja svedoka koji su bili učesnici ovog događaja, Tužilaštvo je zaključilo da su ona različita o „delu događaja koji se zbio u toaletu“, te da se ne može na „nesumnjiv način utvrditi činjenično stanje“.

Kako je navelo Tužilaštvo u rešenju u koje je UNS imao uvid, u krivičnoj prijavi pisalo je da je Bubnjević marta 2018. godine bio na novinarskom zadatku u hotelu „Vojvodina“ na manifestaciji „Sjelo Hercegovaca i prijatelja“ gde je pratio posetu predsednika Republike Srpske. Mirko Krlić je te večeri seo za sto gde je bio i Bubnjević, a onda mu je, uz vređanje pretio.

U prijavi se dalje navodi da je Bubnjević otišao u toalet, a da je, ušavši za njim, Krlić „ u alkoholisanom stanju“ govorio: „Obećao sam ti da ćeš dobiti ono što zaslužuješ, to što sam rekao to ispunjavam“.

Kako se u prijavi Bubnjevića navodi, Krlić ga je „otvorenom šakom udario u predelu lica i glave sa desne strane“, a zatim je „nastavio sa pretnjama“, govoreći mu da će „svaki put ovako završiti kada bude pisao o njemu, njegovoj porodici, fabrici vode…“. U toalet je zatim ušao Zoran Dmitrić koji je „sprečio Krlića da nasrne na Bubnjevića, time što ga je rukama obuhvatio oko njegovih ruku“, što je Bubnjević iskoristio da pobegne.

Mirko Krlić je u svoju odbranu naveo, stoji u rešenju Tužilaštva, da se Bubnjević nije nalazio na novinarskom zadatku u hotelu, već da je manifestacija „Sjelo Hercegovaca i prijatelja“ bila prethodno u narodnom pozorištu i da je u ime lista „Zrenjanin“ nju pratila Branka Jajić. Krlić je, suprotno tvrdnjama u prijavi Bubnjevića, rekao da je Bubnjević njemu u hotelu prvi prišao.

Krlić je dalje naveo da mu se Bubnjević podrugljivo obratio rečima: „Dobro veče gospodine Krliću, kako ste gospodine Krliću, kako vam je ćerka?“.

On je rekao i da je Bubnjeviću odgovorio da „nema razloga da mu se obraća, jer on ne želi da ikakvu komunikaciju sa njim“.

Krlić je potvrdio da je sledeći susret sa Bubnjevićem bio u toaletu „gde su slučajno sreli, gde je bio i Zoran Dmitrić, i da je Bubnjeviću rekao da prestane da govori negativne i lažne stvari o njegovoj ćerki“, te da mu nije pretio i nije bilo ikakvog fizičkog kontakta između njih.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend