06. mar 2019.

Tužilaštvo u Zrenjaninu podnelo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsednika Odbora za informisanje Skupštine Srbije Mirka Krlića

Tužilaštvu u Zrenjaninu podnelo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsednika Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Mirka Krlića, nakon što je odbacilo krivičnu prijavu protiv njega za krivično delo ugrožavanje sigurnosti glavnog i odgovornog urednika lista „Zrenjanin“ Dalibora Bubnjevića.

U zahtevu ovog Tužilaštva, navodi se da je Mirko Krlić 30. marta 2018. godine u hotelu „Vojvodina“ „vređanjem, narušio javni red i mir, tako što je u više navrata tokom večeri vređao“ Dalibora Bubnjevića, te je time prekršio član devet Zakona o javnom redu i miru.

Podsetimo, Bubnjević je u aprilu prošle godine Policijskoj upravi u Zrenjaninu prijavio da ga je na novinarskom zadatku u hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu, nakon pretnji, u toaletu udario Mirko Krlić.

Tužilaštvo je u razlozima zbog kojih je krivična prijava odbačena navelo da iz izjave Dalibora Bubnjevića proizilazi da Mirko Krlić „ni prilikom jednog incidenta sa njim, nije izgovorio nijednu pretnju“, već da mu se obraćao „uvredljivim rečima“.

Iz saslušanja svedoka koji su bili učesnici ovog događaja, Tužilaštvo je zaključilo da su ona različita o „delu događaja koji se zbio u toaletu“, te da se ne može na „nesumnjiv način utvrditi činjenično stanje“.

Mirko Krlić je u svoju odbranu naveo, stoji u rešenju Tužilaštva, da se Bubnjević nije nalazio na novinarskom zadatku u hotelu, već da je manifestacija „Sjelo Hercegovaca i prijatelja“ bila prethodno u narodnom pozorištu i da je u ime lista „Zrenjanin“ nju pratila Branka Jajić.

Krlić je potvrdio da je sledeći susret sa Bubnjevićem bio u toaletu „gde su se slučajno sreli i da je Bubnjeviću rekao da prestane da govori negativne i lažne stvari o njegovoj ćerki“, te da mu nije pretio i nije bilo ikakvog fizičkog kontakta između njih.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend