29. sep 2023.

Tužilaštvo zatražilo pritvor za osumnjičenog za pretnje spaljivanja redakcije Danasa

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal sumnjiči M.S. za ugrožavanje sigurnosti na štetu zaposlenih u redakciji lista Danas, nakon što je na Fejsbuku povodom teksta objavljenog u Danasu ostavio komentar „Posle spaljivanja neće ni pomena biti od njih“

Osumnjičeni M. S, koji se tereti za izvršenje krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti na štetu zaposlenih u redakciji lista Danas, saslušan je danas u Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal (VTK) i za njega je zatraženo određivanje pritvora, potvrdio je u pismu Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara Branko Stamenković, posebni tužilac za VTK.

Čekamo odluku suda, naveo je Stamenković u pismu u koji je Cenzolovka imala uvid.

Nakon što je list Danas objavio tekst „Kakva je uloga SPC u tragičnim događajima na Kosovu“, na Fejsbuku je osvanuo veliki broj komentara na taj tekst, od kojih je dosta njih sadržao uvredljive poruke upućene novinarima i redakciji Danasa.

Redakciju tog dnevnog lista, međutim, posebno je zabrinuo komentar u kom se poziva na spaljivanje redakcije.

„Posle spaljivanja neće ni pomena biti od njih“, napisao je jedan od učesnika rasprave u Danasovoj objavi na Fejsbuku.

Postupajući po prijavi glavnog i odgovornog urednika Danasa Dragoljuba Petrovića, Posebno tužilaštvo za VTK juče je identifikovalo M. S. kao osumnjičenog za upućivanje pretnji toj redakciji. Njemu je sinoć izvršen pretres stana i drugih prostorija koje je koristio, nakon čega mu je određeno zadržavanje u policijskim prostorijama do 48 sati.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend