08. dec 2021.

TV N1 nije dobila odobrenje Ministarstva za snimanje punkta u TC „Stadion“

Televizija N1 od Ministarstva zdravlja nije dobila odobrenje za snimanje novog vakcinalnog punkta u tržnom centru "Stadion" na Voždovcu.

Novinarka televizije N1 prvo je stupila u kontakt sa Domom zdravlja Voždovac, čija direktorka je nadležna za lekare u toj gradskoj opštini, zatim je u razgovoru sa njima dobila informaciju da mora da pošalje zahtev Ministarstvu zdravlja, pa ukoliko oni odobre da može da se snima.

Naša novinarka poslala je dva zahteva na mejl adresu Ministarstva zdravlja, nakon što joj je u telefonskom razgovoru jedan od zaposlenih u pres službi Ministarstva rekao da se tako obrati.

Iako je prethodno dobila i odobrenje tržnog centra „Stadion“, kao i saglasnost predstavnika Doma zdravlja Voždovac i kontakte lekara za izjave, Ministarstvo zdravlja do uključenja naše novinarke nije odgovorillo ni na jedan zahtev, pa nije bilo moguće uraditi uključenje sa tog vakcinalnog punkta.

N1 je do sada izveštavala sa svih vakcinalnih punktova u tržnim centrima u Beogradu i do sada nikada nije tražena dozvola Ministarstva zdravlja.

U cilju pravovremenog informisanja javnosti, pogotovo o temama od izuzetnog javnog interesa kao što je epidemija koronavirusa, N1 zahteva objašnjenje od Ministarstva zdravlja da li je i zbog čega počela da se primenjuje nova praksa za snimanje na vakcinalnim punktovima i zbog čega je to pravo uskraćeno ekipi N1.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend