10. apr 2020.

Novi napadi Kurira na N1, slede pravni postupci pred organima Srbije i EU

Tabloid Kurir Igora Žeželja je u okviru svoje kampanje protiv N1 lažima i proizvoljnim ocenama optužio naše novinare i urednike da šire paniku i ugrožavaju živote ljudi. N1 saopštava da će inicirati odgovarajuće pravne postupke pred državnim organima Srbije i EU, zbog teksta pod naslovom "OVAKO SE URUŠAVA KREDIBILNOST ZDRAVSTVENOG SISTEMA: Evo kako N1 izveštava o koroni - proizvodnjom neistina šire PANIKU".

Neprestani napadi na rad novinara N1 pojačani su neutemeljenim optužbama da smo širili paniku tako što smo prenosili svedočenja lekara i pacijenata o stanju u bolnicama i zato što u tim izveštajima nije bilo „druge strane“.

Tabloid koji je prema zvaničnom izveštaju Saveta za štampu samo u drugoj polovini prošle godine načinio 1106 prekršaja kodeksa u svojim naslovima, a od toga 151 put u tekstovima o maloletnicima, nastavio je i u ovoj beskrupoloznoj kampanji protiv N1 svoju staru praksu, ovoga puta optužbama koje mogu ugroziti i bezbednost naših novinara.

Podsećamo da je analizom portala Raskrikavanje dokazano da je tokom 2019. Kurir objavio najmanje 142 lažne vesti koje nemaju niti dokaze za tvrdnje niti relevantne izvore. Bavili su se „špijunskim aferama“, „specijalnim ratovima“ protiv Vučića, a lideri i poslanici opozicije kao „agenti stranih obaveštajnih službi“ su takođe bili teme i akteri Kurirovih neutemeljenih i lažnih vesti.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend