01. avg 2023.

United Media: Da nadležni otkriju ko stoji iza spota kojim se targetiraju novinari

United Media najoštrije zahteva od nadležnih državnih organa da temeljno istraže i otkriju ko stoji iza najnovijeg spota koji se širi društvenim mrežama a u kojem se, između ostalih, targetiraju novinari i mediji N1, Nova i Danas.

U ovom, trećem po redu nepotpisanom spotu, ovi mediji su okarakterisani kao neprijatelji srpskog identiteta i kulture, odnosno pripisana im je navodna namera zatiranja srpskog naroda i mešanja u političke procese u Srbiji.

Mediji koji godinama predano rade u interesu građana Srbije, izveštavajući ih nepristrasno i objektivno i pružajući im pravo na informaciju i kritičko razmišljanje sada su optuženi za antisrpsko delovanje Novinari N1, Nove i Danasa zbog ovakvih i sličnih kampanja u kojima se šire lažne tvrdnje mogu biti izloženi zastrašivanju, pritiscima i čak fizičkim napadima, što predstavlja grubo kršenje njihovih osnovnih ljudskih prava.

United Media će se obratiti svim nadležnim državnim organima i iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva, uključujući kako tužbe, tako i krivične prijave, kako bi zaštitila svoje novinare i partnere, te i javnim putem poziva nadležno tužilaštvo da reaguje i da javnost obavesti ko stoji iza ovih pretećih objava.

Samo promptna reakcija šalje jasnu poruku da se nasilje i pretnje novinarima neće tolerisati, i da će svaki pokušaj ugrožavanja njihovih sloboda biti sankcionisan.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend