01. okt 2022.

UNS: Policija da hitno pronađe ko je pretio novinarki Večernjih novosti Jeleni Skenderiji

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretnji koje je novinarka Večernjih novosti Jelena Skenderija dobila na društvenim mrežama i traži da policija hitno utvrdi ko joj je pretio.

U „Večernjim novostima“ objavljeni su tekstovi ove novinarke o humanitarnoj akciji organizacije 28. jun za prikupljanje sredstava za lečenje dečaka P.D , u kojima se ističe da je njegovo lečenje besplatno.

U tekstovima se navodi da je ova organizacija za pomenutog dečaka donirala 200.000 dinara Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova, iako je lečenje dece besplatno, a kao dokaz ugovor sa klinikom na kome su izostavljeni pečat i potpis direktora ustanove.

Među komentarima na privatnom profilu i porukama koje su stigle Skenderiji povodom ovih tekstova su i: „Sva ta g…, što pričaju protiv organizacije treba dobro propustiti kroz šake…“, „Proživi svoj bedni život, ali ćeš doći na istinu jednom. U to budi sigurna“, „Doći će vreme da visite svi, majku vam j…, što vas okoti“…

Predstavnici organizacije 28. jun su u saopštenjima koja su poslata medijima demantovali sve što su objavile Novosti i istakli „da će pokrenuti pravni postupak protiv ovog lista“.

„Ovo je čista kleveta naše organizacije i to nećemo tolerisati. Ovakve priče škode najranjivijima u Srbiji i mi smo primorani da pokrenemo pravni postupak. Svi pravni troškovi biće pokriveni od strane članova organizacije 28. Jun“, napisano je u saopštenju ove organizacije.

UNS podseća da su pretnje novinarima neprihvatljive i da autori takvih sadržaja moraju da snose odgovornost.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend