18. avg 2020.

UNS: Policija da ispita okolnosti zastrašivanja Salahudina Fetića

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija hitno ispita sve okolnosti incidenta ispred Altun alem džamije u Novom Pazaru kada je zastrašivan direktor televizije Sandžak i aktivista liste Muamera Zukorlića Salahudin Fetić.

Fetić je za UNS rekao da mu je jutros, dok je izlazio iz automobila ispred džamije prišla nepoznata muška osoba i rekla: „Šta ti pišeš na internetu o meni“. „Odgovorio sam mu da mi ne prilazi, da ne znam ko je i šta hoće“, navodi Fetić i dodaje da je kasnije saznao da je nepoznati Adis Murić, koji je, kako je rekao, poznat policiji.

Fetić kaže da je u tom trenutku iz automobila izašao i njegov prijatelj Asmir Bihorac, kome je prišao Vladimir Kljajić, s kojim je Bihorac ranije imao sukob. Kljajić je, kaže Fetić, pretio i prema Bihorcu usmeravao torbicu u kojoj je navodno bio pištolj. Incident je prijavljen policiji.

UNS podseća da je Fetića prošle srede u restoranu uznemiravao Kemal Mehmedović koji ga je, kako tvrdi direktor televizije Sandžak, „otvorenom šakom zakačio po licu“, a da je teži incident izbegnut zahvaljujući prisutnima koji su sprečili dalji sukob.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i da im preti.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend