16. okt 2018.

Napali su me i oteli mi telefon kojim sam snimao: Oglasio se napadnuti novinar na skupštini Novog Pazara! (video)

Novinar Salahudin Fetić oglasio se nakon ovog incidenta i dao izjavu za portal Espreso.rs

Foto: Printscreen, preuzeto sa espreso.rs

Danas je na Skupštini Grada Novog Pazara više stotina građana pratilo Skupštinu grada, interesujući se za asfaltiranje 21 ulice za koje su SPP i Muamer Zukorlić obezbedili sredstva, dokumentraciju i izvođače. Građani su negodovali zbog toga što Gradska uporava nije htela da potpiše saglasnost.

Na Skupštni je došlo i do incidenta, kada je direktor Kulturnog Centra Husein Memić ušao u sukob sa građanima, vređajući ih i psujući. U jednom trenutku došlo je do napada na novinara Salahudina Fetića kojem je otet telefon dok je snimao sva dešavanja u skupštini.

Novinar Salahudin Fetić oglasio se nakon ovog incidenta i dao izjavu za portal Espreso.rs

On je naveo da mu je prilikom fizičkog napada od strane poslanike Gradske uprave Ramiza Župića otet mobilni telefon kojim je snimao, a u incidentu su učestvovali i Bekir Sebečevac  – šef obezbeđenja Gradske uprave i Suad Zoranić – sin odbornika Kasima Zoranića.

Danas, u prijepodnevnim časovima, dok sam pratio Skupštinsko zasijedanje grada Novog Pazara doživio sam fizički napad od strane uposlenika Gradske uprave Ramiza Župića kojom prilikom mi je otet mobilni telefon kojim sam snimao, a u čemu su mu pomogli još dvojica saoboraca: Bekir Sebečevac – šef obezbjeđenja Gradske uprave i Suad Zoranić – sin odbornika Kasima Zoranića.

Rekao je Fetić.

U svemu tome, kako se na snimcima dobro vidi, Župiću su pomogli šef obezbjeđenja Gradske uprave Bekir Sebečevac i sin odbornika Kasima Zoranića Suad Zoranić. Prvi je počinioca doveo do mjesta napada i izvukao ga iz mase nakon napada, dok je Suad Zoranić stajao sa suprotne strane, i kada mu je Župić dobacio telefon, isti se udaljio iz Skupštine na zadnja vrata, dodao je Salahudin.

Slučaj je prijavljen policiji kao i počinioci, Ramiz Župić, Bekir Sebečevac i Suad Zoranić, za krivično delo razbojništva i napad na novinara.

Slučaj sam prijavio policiji uz video dokaze, očekujem hitru reakciju. Naravno, ovo je samo jedan u nizu napada na novinare Sandžak Televizije koji je kulminirao. Pozivam sve nadležne organe da raguju. U narednim satima uputit ću dopis domaćim i međunarodnim novinarskim udruženjima čiji sam redovni član.

Zaključio je Salahudin Fetić.

Sva dešavanja je pratilo hiljade građana tokom prenosa uživo na Sandžak televiziji:

Nastavak sjednice skupštine Novog Pazara.

Geplaatst door Sandzak Televizija op Maandag 15 oktober 2018

Obraćanje Muamera Zukorlića na Skupštini Grada Novog Pazara:

Obraćanje Muftije Muamer Zukorlić u Skupštini Grada Novog Pazara nakon napuštanja Skupštine koalicije SDP/SDA

Geplaatst door Sandzak Televizija op Maandag 15 oktober 2018

2 komentara za: “Napali su me i oteli mi telefon kojim sam snimao: Oglasio se napadnuti novinar na skupštini Novog Pazara! (video)

 1. novinar

  Ljudi, ne blamirajte se objavljujući vesti o „napadu“ na „novinara“ koji je gori od Gordane Uzelac. Reč je o osobi koja je partijski aktivista (što je sasvim ok), a koja godinama satanizuje nezavisne novinare u Novom Pazaru i svakoga ko napiše bilo šta kritički protiv Zukorlića (divlja gradnja, neakreditovani univerzitet i za sve ostale brojne malverzacije).

  Ovo vam govorim kao kolega iz Novog Pazara koji poštuje vaš rad i sa kojim ste se susretali na brojnim seminarima.

  16. окт 2018. at 12:39
 2. Maja

  Ti nisi dosao kao novinar jer to ni nisi vec aktivista SPP. A dozvola se ne dobija na osnovu saglasnosti nego na osnovu zakona. Nek vam objasni drz.sekretar ako zna ista o dozvolama. A ako je muftija zavrsio sto ne asfaltira nego trazi od S D P- a da zavrsi? Smijesni ste

  16. окт 2018. at 16:57

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend