16. okt 2018.

Brajović: Tračevima zataškavaju budžetske zloupotrebe

Nino Brajović, generalni sekretar Udruženja novinara Srbije i bivši državni sekretar za informisanje, negirao je navode da pokušava da diskredituje sadašnjeg sekretara Aleksandra Gajovića jer želi da se vrati na ovu poziciju, nazivajući ih „kadrovskim tračevima“ koji su pokušaj „zataškavanja“ budžetskih zloupotreba.

Nino Brajović; Foto: Medija centar Beograd

Naime, na pitanja Danasa o mogućim zloupotrebama na konkursima za sufinansiranje medija koje je sprovelo Ministarstvo kulture i informisanja, Vladimir Đurić poznatiji kao pevač Đura Mornar, inače član jedne od komisija za dodelu sredstava, rekao je da Brajović plasira informacije o neregularnostima iz ličnih interesa.

– To je sve napravio Nino Brajović, on je dao tu informaciju UNS-u zato što hoće mesto državnog sekretara za informisanje Aleksandra Gajovića. On njega napada da mu ospori konkurs, zaključio je Đurić.

Ipak, Brajović demantuje ove tvrdnje, podsećajući da je zloupotrebe na ovim konkursima otkrio novinar Dušan Vojvodić, a nastavila da ih istražuje koleginica Jovana Pešić, te da on ne želi da preuzme zasluge za to.

– Izbegavajući da odgovori na pitanje „Danasa“ da li je on novi vlasnik firme „Essentis“, koja je na medijskom konkursu Ministarstva kulture dobila skoro pet miliona dinara, a koja nema zaposlenih, niti je proizvodila ikakav medijski sadržaj, Vladimir Đurić me optužuje za curenje informacije o njegovom vlasništvu nad „Essentisom“, zbog moje navodne ambicije da ponovo postanem državni sekretar. Razumem zašto Đura Mornar skreće pažnju sa budžetskih zloupotreba na kadrovske tračeve. Ali čak i da imam ambicije da ponovo budem državni sekretar, ovaj sumnjivi lik svakako zna da je to nemoguće jer je protiv toga prvi čovek u državi, naveo je Brajović za Danas.

U međuvremenu je i državni sekretar Aleksandar Gajović, nakon „Intervjua na mreži“ na portalu Danasa, odbacio tvrdnje da na konkursu ima nepravilnosti.

– To što je Đura rekao se svodi na ono što je rekao i Nedim Sejdinović, predsednik NDNV, pre par meseci tokom našeg zajedničkog gostovanja na televiziji N1. On je tada izjavio da povlačenje LJiljane Smajlović iz radne grupe za izradu medijske strategije, doslovce, nije zbog Gajovićeve navodne mizoginije, već zato što njen kandidat Nino Brajović nije izabran na to mesto, podsetio je Gajović, dodajući da su medijski konkursi Ministarstva kulture odrađeni po zakonu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend