02. okt 2023.

UNS: Preteće upozorenje Lazovića novinarima RTS-a neprihvatljivo

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretećeg upozorenja koje je narodni poslanik Radomir Lazović na jučerašnjem skupu "Srbija protiv nasilja" uputio zaposlenima u RTS-u.

Lazović je na protestu „Srbija protiv nasilja“ najpre upozorio novinare javnog servisa da ne izveštavaju kao novinari televizije Pink, a zatim je tablu sa logom RTS-a koja se nalazi ispred ove medijske kuće ofarbao sprejom u ružičastoj boji.

„Imamo jednu malu poruku za RTS – mi želimo da radite u interesu građana. Ne želimo da budete Pink. Vidimo da ste postali Pink, a to ne želimo. Smatrajte ovo upozorenjem“, rekao je Lazović.

UNS smatra da građani i narodni poslanici imaju pravo da na protestima izraze nezadovoljstvo radom medija i da im to niko ne može osporiti, ali ističe da su ovakve preteće poruke novinarima i medijskim radnicima neprihvatljive.

Stav UNS-a je da poruke poput Lazovićeve ne mogu da doprinesu unapređenju kvaliteta medijskog sadržaja koji se objavljuje na RTS-u niti slobodi izražavanja.

UNS upozorava da ovakve poruke nekome mogu da budu pokriće za nedozvoljene pritiske i pretnje novinarima i da su kao takve nedopustive, bilo sa koje strane političkog spektra poticale.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend