04. feb 2020.

UNS: Slavica Vujanac nova žrtva portala Kolubarski info

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog vređanja novinarke i urednice valjevskog portala „Vamedia“ Slavice Vujanac na portalu Kolubarski info i poziva urednika Zorana Majdaka da prestane sa diskreditovanjem i vređanjem novinara koji ukazuju na zloupotrebe vlasti.

U tekstu na portalu Kolubarski info koleginici Vujanac, uz foto-montažu, upućene su uvrede da je u „nervnom rastrojstvu“, da ima „praseće prste“…

Vujanac kaže za UNS da to nije prvi put da o njoj, ali i o drugim nezavisnim novinarima u Valjevu na tom portalu budu objavljene neistine i uvrede. „To su njihovi pokušaji da diskredituju nezavisno novinarstvo“, rekla je za UNS Vujanac.

UNS podseća da je na portalu Kolubarski info i urednica sajta Kolubarske Darija Ranković optuživana da je „valjevski lažov godine“. Inače, izdavač portala Kolubarski info, na kojem se otvoreno vređaju novinari koji ukazuju na zloupotrebe vlasti, dobio je milionske iznose na prošlogodišnjem medijskom konkursu i javnim nabavkama za informisanje.

UNS ističe da je neprihvatljivo da parama poreskih obveznika budu nagrađeni mediji koji učestalo krše Kodeks novinara Srbije.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend