04. okt 2017.

Vasiljević ponovo vređao novinare „Južnih vesti“

Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević (SNS), još jednom je odbio da odgovara na pitanja novinara Južnih vesti, nazvavši ih "senzacionalističkim lažovima", pa čak i kriminalcima.

Bez ikakvih dokaza i konkretnih argumenata, Vasiljević je, u telefonskom razgovoru koji je vodio sa novinarkom, vređao redakciju, na sličan način kao što je to radio i pre godinu dana, kada je bio pozvan kako bi prokomentarisao nekoliko tema.

Još jednom su novinari pokušali da prenesu i stav predsednika Opštine Pantelej i doskorašnjeg narodnog poslanika, ovog puta vezan za nedavno organizovanje Sajma preduzetništva u hali “Čair”.

Međutim, umesto odgovora, Vailjević je bio izričit da ne želi da razgovara sa novinarima Južnih vesti i da će odgovore dobiti isključivo ukoliko pitanja pošalju mejlom.

Samo pismeno, sa vama uopšte ne želim da komuniciram, jer vi izvrćete sve. I kada vam pismeno napišem vi izvlačite iz konteksta, ne objavljujete ništa od onoga što je napisano. Jednu desetinu od toga ne objavite, objavite ono što vi hoćete. Senzacija, neistina, laž, jel to informisanje? I nemojte da me zovete više neću da vam dajem izjave – rekao je Vasiljević.

Ipak, on nije želeo da kaže na koju mejl adresu pitanja treba da budu poslata već je novinarima dao zadatak da je sami, tehnikama istraživačkog novinarstva, pronađu na internetu.

Jel i to treba da vam dajem, imate bre tražite, potražite sebi istraživačkim novinarstvom. Šta me maltretirate više sa tim? Ne mogu da vam dam mejl, imate na internetu pa tražite. Pustite me. Što se sekirate da li ću da odgovorim ili neću, vi postavite pitanje i uživajte – kazao je Vasiljević.

Na konstataciju da je za njega odgovanje na novinarska pitanja maltretiranje, Vasiljević je još jednom počeo sa uvredama.

Ma kakvo crno vaše novinarstvo, nema veze sa tim. Vi to zovete novinarstvom? Ja sam vam to rekao pre 6 godina i sada vam kažem. Da se bavite tračevima, da se bavite senzacionalizmom, da nemate blage veze i mislite to je novinarstvo. To nema veze sa istraživačkim novinarstvom. Ja vam napišem odgovor i vi iz konteksta izvadite 2 rečenice i kažete to je novinarstvo. Pa to je kriminal od novinarstva – dodao je predsednik Opštine.

Međutim, iako tvrdi da je ono što su Južne vesti o njemu pisale “laž i neistina”, Vasiljević nikada nije poslao demanti, niti je koristio druge mehanizme kako bi se zaštitio od navodne novinarske hajke. Nikada nije konkretno rekao ni u kojem tekstu novinara Južnih vesti je pronašao „laž i neistine“.

Podsetimo, Vasiljević je pre nekoliko godina, zbog pisanja o tome da je krao struju, tužio dopisnicu Blica iz Niša Ivanu Anđelković, koja je oslobođena svih optužbi i za navodnu uvredu kao i za klevetu. Tada je bio narodni poslanik i čak je tražio i zatvorsku kaznu za Anđelkovićevu, koja je tekstove pisala na osnovu zvanične dokumentacije.

O milionskom dugovanju za struju Bratimira Vasiljevića pisale su i Južne vesti, kao i o tome da nije mogao da se seti koji fakultet je završio, iako je diplomirao u svojim šezdesetim godinama.

Ovaj funkcioner SNS-a je optuživao Južne vesti i avgusta 2012. godine, kada je tvrdio da ove internet novine vode „medijsku hajku protiv SNS“ zbog pisanja o kršenju Statuta u Opštini Pantelej, gde je on tada bio predsednik Skupštine.

Podsetimo da je u žiži javnosti bio i zato što je samom sebi isplatio odštetu dok je bio na funkciji u Opštini Pantelej koju je ranije tužio kao odbornik Srpske radikalne stranke.

Detaljnu biografiju ovog funkcionera Srpske napredne stranke pročitajte u rubrici „Ko je ko?“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend