02. feb 2018.

Veselinović tuži novinare ALO

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović podneo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu privatnu tužbu protiv Veljka Nestorovića, novinara dnevnih novina Alo i Duška Vukajlovića, odgovornog urednika tih novina, saopštio je taj sindikat.

U saopštenju se navodi da su dnevne novine Alo 30. januara objavile „maliciozni tekst „Đilas u vrh liste uvrstio rasistu“ u svrhu blaćenja lika Željka Veselinoviča za koga su tvrdili da je rasista“.

Sindikat naglašava da, su autor i glavni i odgovorni urednik Alo, sem netačnosti vrednosnih i činjeničnih tvrdnji, objavili izvod, prvu stranu izborne liste „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“, na kojoj se vide imena kandidata, godina rođenja, zanimanje i adresa prebivališta kandidata.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da je neovlašćenim javnim objavljivanjem ličnih podataka u novinama opasno narušeno pravo na privatnost predsednika Sloge, njegovu bezbednost i bezbednost njegove porodice.

Sindikat ističe da je pored tužbe obavestio dopisom i Poverenika u cilju nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i zaštite pravnog poretka i javnog interesa.

Sloda naglšava a će novac dobijen tužbom biti uplaćen u humanitarne svrhe nekoj od romskih humanitarnih organizacija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend