30. dec 2021.

Vesić: Grad Beograd uplatio 1,5 miliona dinara za obnovu kuće Milana Jovanovića

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd uplatio jutros 1,5 miliona dinara za obnovu kuće novinara Milana Jovanovića iz Grocke, koja je zapaljena u decembru 2018. godine.

Spaljena kuća Milana Jovanovića (foto: Perica Gunjić, Cenzolovka)

Vesić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je Grad to uradio na poziv Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara Vlade Srbije, čime je prema njegovim rečima, gradska uprava uplatila 60 odsto potrebne sume za obnovu kuće.

„Smatramo da bilo kakav pritisak na novinare nije dopustiv i imamo i neku vrstu moralne obaveze da učestvujemo u obnovi te kuće, jer je na žalost optuženi za paljenje te kuće bio lokalni funkcioner (predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović)“, kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao i da se nada da je to poslednji takav slučaj na teritoriji glavnog grada i dodao da niko ne sme da bude nebezbedan, bez obzira da li se kritički odnosi prema nečijem radu.

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović bio je osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, ali je taj sudski postupak poništen iz proceduralnih razloga i vraćen je na početak.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend