30. nov 2017.

Veštak: Stojim iza svojih nalaza o novinarkama Pinka

Njegovo mišljenje bilo je presudno u brojnim slučajevima od "Topčidera", preko ubistva Dade Vujasinović, do saobraćajne nesreće koju je izazvao sin Želljka Mitrovića, piše u današnjem Danasu.

Foto: Unsplash, Nick Hilier

U žižu javnosti ponovo je dospeo nakon što je u izveštaju napisao da novinarke Pinka Gordana Uzelac i Mara Dragović nisu imale teške telesne povrede, što ova medijska kuća osporava navodeći da Aleksandrić nije kredibilan sudski veštak.

Upitan da prokomentariše izveštavanje Pinka o svom kredibilitetu i pozivanje na drugu medicijnsku dokumentaciju koja opovrgava njegove nalaze o težini povreda novinarki Aleksandrić je izjavio da je u njegovom poslu jedna strana uvek nezadovoljna.

„Pošto imaju medije u svojim rukama mogu da trabunjanju šta hoće. Predmet sam dobio od tužilaštva i veštačio sam prema postojećoj dokumentaciji. U mojoj četrdsetogodišnjoj karijeri nije se desilo da se pojavi neka druga medicinska dokumantacija sa suprotnim nalazima od zvanične“.

Aleksandrić je opovrgao tvrdnje da je pogrešio u slučaju Dade Vujasinović pozivajući se na superveštačenje Instituta za sudsku medicinu u Hagu koji je potvrdio njegove nalaze.

On je izjavio da to mediji u Srbiji nisu zabeležili a, kako je rekao, Veran Matić još uvek priča o ubistvu.

Za slučaj Topčider Aleksandrić je rekao da američki ekspert koga je angažovala nezavisna komisija nije opovrgao njegove nalaze već je samo naveo da „smatra da je vojnike ubila treća osoba dok se ne dokaže suprotno“.

On je za veštačenje u slučaju saobraćajne nesreće koju je izazvao sin vlasnika TV Pink Mitrovića rekao da stoji iza svog nalaza.

Na pitanje da li je tokom karijere bio izložen pritiscima Aleksandrić je rekao da se na njega ne može vršiti pritisak. „Ni za jedan predmet me niko nije zvao niti sugerisao šta i kako treba da radim“. On je još rekao da se ne obazire na medijske napise. „Novine ne čitam, ne gledam televiziju tako da ne postoji ni taj indirektni pritisak javnosti, izjavio je u razgovoru za Danas sudski veštak Slobodan Aleksandrić.


Izvor: Danas, FoNet

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend