22. nov 2021.

VOICE: Zaštitite našu novinarku Ivanu Gordić

Redakcija Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) iz Novog Sada obaveštava javnost da je rad naše novinarke iz Zrenjanina Ivane Gordić ugrožen zbog različitih vrsta pretnji.

VOICE je prvi medij u Srbiji koji je objavio priču o teškim uslovima života u kojima se nalaze radnici zaposleni na izgradnji kineske fabrike guma Linglong. Od tada pa do danas naša novinarka se suočava sa nizom teškoća u radu i sa pretnjama.

Reč je o tome da nepoznati muškarci pokušavaju da je onemoguće u izveštavanju na sve načine: od snimanja i fotografisanja mobilnim telefonom, do pokušaja da se novinarskim ekipama u kojima je i naša Ivana Gordić fizički, automobilima, prepreči put.

Da stvar bude gora, pojedini takozvani građanski aktivisti i opozicionari poručuju da su za našu novinarku „samo vrelo ulje, katran i perje“, a na grupama na društvenim mrežama nesmetano šire šovinizam i rasizam.

Redakcija VOICE-a i naš izdavač Nezavisno društvo novinara Vojvodine će zaštititi našu novinarku, a ukoliko se pretnje nastave, zahtevaćemo od nadležnih organa da sankcionišu sve osobe koje prete novinarki Ivani Gordić i o tome obavestiti relevantne međunarodne institucije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend