21. okt 2017.

Vučić ne zna da je Pokret socijalista novinara nazvao narkomanom: Raspitaću se (VIDEO)

Predsednik Srbije je, odgovarajući na isto pitanje, govorio i o svojoj imovini, pravu novinara da postavljaju pitanja i razlozima zbog kojih nije otišao na proslavu dana BIA. Nije dozvolio da mu na događaju pojasnimo na šta se odnosila kvalifikacija „narkoman“, ali je istovremeno ponovio obećanje da će nam na sva pitanja odgovoriti u intervjuu koji je zakazan za 28. oktobar.

Podsetimo, Pokret socijalista je, nakon objavljivanja teksta o sumnjivom poreklu više od 200.000 evra kojim je Aleksandar Vulin kupio stan, urednika KRIK-a u seriji saopštenja nazvao narkomanom i stranim plaćenikom. Zbog toga je redakcija Insajder odlučila da više ne prati aktivnosti ministra Aleksandra Vulina i ne obaveštava javnost o njima.

„Ne znam da je to rekao Vulin, ne znam o čemu se tu uopšte radi“, rekao je danas predsednik Srbije i naveo je da će se raspitati o čemu je reč.

Vučić je ponovio da će se on uvek boriti za pravo novinara da postavljaju pitanja.

„Ali i za moje pravo da vam odgovorim. Odgovoriću vam na sva pitanja, zakazan vam je intervju 28. oktobar u 10 sati,“, rekao je Vučić.

O nedolasku na proslavu BIA: „Nikada me Gašić nije video toliko ljutog“

Iznoseći razloge zbog kojih nije prisustvovao obeležavanju Dana Bezbednosno-informativne agencije (BIA), on je rekao da ne želi da učestvuje u događajima u kojima svim novinarima nije dozvoljeno da postavljaju pitanja.

„Ne mogu da kažem koliko sam bio ljut. Volim i poštujem (direktora BIA Bratislava) Gašića i mislim da me nikada nije video tako ljutog. Nisam hteo ni da slušam razloge, to da nije bilo akreditacija, da je jedna dovela drugaricu sa ulice, ništa nisam hteo da slušam. Rekao sam da puste sve novinare, ali pošto su neki od njih već otišli, nisam ni ja hteo da dođem“, rekao je Vučić.

„Neću da me bilo ko štiti od Insajdera ili N1“

On je dodao da će se uvek boriti za slobodu novinara da postave pitanja, ali i za svoje pravo da na to pitanje odgovori.

„Neću da me bilo ko štiti od vas iz Insajdera, od američke televizije N1, jer mislim da imamo snažnije argumente od neradnika i lopova“, rekao je predsednik Srbije.

On je, odgovarajući na pitanje o tome kako je moguće da se ministru odbrane i njegovoj stranci prašta to što su novinara nazvali narkomanom rekao i da niko ne reaguje kada neki drugi ne puštaju novinare na svoje konferencije ili im ne odgovoaraju na pitanja.

„Moja imovina se nije uvećala“

On je, međutim, u odgovoru pomenuo i to da se za svog mandata nije obogatio.

„Želim da na ovom mestu kažem i da moja imovina i imovina porodice Vučić nije uvećana u ovih pet godina, naprotiv – manja je. Moj cilj je da Srbiji bude bolja, da ove vojnike i pilote mogu da pogledam u lice, da ja mirno stojim pred njima, a ne oni preda mnom“, rekao je.

1 komentar za: “Vučić ne zna da je Pokret socijalista novinara nazvao narkomanom: Raspitaću se (VIDEO)

 1. Strani Placenik

  Kao i obicno vi me pitajte sta hocete . A ja cu da pricam o cemu ja hocu .Naravno sa demagoskim nastupom . “ A da ja pitam vas….“
  I td Bla bla bla…..
  Nije mi jasno koliko su novinari glupi i tupi da idu na Vuciceve tirade . Kad znaju sta ih ceka prezir , vredjanje , omalovazavanje i td.
  Mislim da im tako i treba .

  22. окт 2017. at 19:46

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend