08. okt 2022.

Vučić o Informeru: Ne bih objavio intervju sa silovateljem, a zašto niste protestovali kada je to uradio tabloid Danas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg obraćanja naciji oglasio se o slučaju intervjua sa silovateljem u Informeru.

On je dodao da je „tabloid Danas koji je u vlasništvu United Grupe“, imao intervju sa pravosnažno osuđenim pedofilom i silovateljem, glumcem Goranom Jevtićem.

„Što tada niste protestovali. Pustite sve ljude i novinare da rade svoj posao, pa makar i ovako radili. Neću se izjašnjavati jer bi se tako mešao u uređivačku politiku“, nave je Vučić i dodao da je licemerno da bilo ko šta priča i da napada novinare i urednike.

Podsetimo, zbog objavljenog intervjua sa silovateljem u Informeru do sada su održana tri protesta građana ispred njihove redakcije.

Intervju su osudile brojne nevladine organizacije, novinarska udruženja, ali i dve ministarke Zorana Mihajlović i Tatjana Matić.

Savet za štampu je saopštio da je nesumnjivo povređeno više stavki Kodeksa novinara Srbije i da će taj slučaj razmatrati na sledećoj sednici Komisije za žalbe nakon što je stigao veliki broj žalbi na taj intervju.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend